0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: @ABA_League

OSVETA ZA PROŠLOGODIŠNJI PORAZ: Budućnosti dovoljno poluvreme, nova zvezda u Podgorici!? (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.22 u 21:21

Košarkaši Budućnosti preživeli vruće gostovanje

Izabranici Aleksandra Džikića u Baru savladali ekipu Mornara i tako nastavili niz pobeda u regionalnom takmičenju. Budućnost je u ovom meču nastavila seriju nepobedivosti u ABA ligi koja traje još od 20. novembra i duela sa Partizanom (slavio ranije večeras u duelu protiv Borca), i ovo je bila sedma uzastopna pobeda za plavo-bele.

Utakmicu je u početku obeležila ekipa iz Bara koja je držala bezbednu razliku ceo prvi period i na poluvreme otišla sa šest poena razlike. Ipak Budućnost je pokazala kvalitet i stegla odbranu, kao i počela da pronalazi bolja rešenja u napadu i tako su u trećoj četvritini primili samo 8 poena i poveli. Kasnije je tim iz Podgorice samo povećao prednost, iako domaćin nije odustajao, gosti su očuvali plus 11 i priveli utakmicu mirno kraju.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, nakon sjajne utakmice i u Bolonji gde je bio glavni odgovorni za brejk protiv Virtusa, jeste Petar Popović sa 16 poena 6 skokova i 3 asistencije, a isto toliko poena je ubacio i Vili Rid. Kendrik Peri, povratnik na parkete Jadranske lige, imao je 13, a Edin Atić takođe je završio kao dvocifren sa 10 poena. Kod Mornara najveća pretnja za goste bili su Nemanja Gordić sa 14 i 8 dodavanja, Balša Živanović sa 11, Tejlor Smit sa 10 poena i 7 uhvaćenih lopti.

Budućnost je i dalje trećeplasirana, do sada je doživela 3 poraza, koliko ima i prvoplasirani Partizan sa dve utakmice više, dok je Mornar na prvom mestu ispod crte za doigravanje sa 7 pobeda i 10 poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter