0
Evroliga

BELGRADE, SERBIA - JUNE 29: Vasilije Micic of Serbia in action during the FIBA Basketball Olympic Qualifying Tournament Group A match between Dominican Republic and Serbia at Aleksandar Nikolic Hall on June 29, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

EVROPSKI ŠAMPIONI BOLJI OD FRANCUZA: Skromno izdanje Micića! (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.22 u 21:50

Važna pobeda Efesa u borbi za TOP 8!

Aktuelni evropski šampion, Anadolu Efes, ugostio je ekipu Asvela u okviru 25. kola Evrolige. Utakmica odigrana u ‘Sinan Erdem‘ dvorani u Istanbulu, završena je trijumfom domaćeg sastava rezultatom 78:72.

Ekipa Ergina Atamana upisala je važnu pobedu uz podršku ‘šestog igrača’ – devet hiljada navijača. Turski sastav u ovom trenutku zauzima 8. mesto na tabeli, sa učinkom od 12 pobeda i 11 poraza. Nema sumnje da je svaka pobeda zlata vredna u borbi za plasman u TOP 8. Asvel je sada ima skor 9-15, što ekipu trenera Parkera kotira na 13. mesto.

Tim iz Liona je hrabro izašao na megdan evropskom prvaku. Francuzi su Istanbul došli da se nadigravaju sa Efesom. Četa trenera Parkera je izgledala odlično tokom prvih 20 minuta igre. Asvel je prvu deonicu rešio u svoju korist sa minimalnih 15:16, da bi potom sa 17:20 povisio prednost do kraja poluvremena.

Očigledno da je razgovor između Atamana i ekipe na velikoj pauzi urodio plodom. Efes je zaigrao značajno bolje u nastavku. Domaćin je preuzeo inciijativu i preokrenuo rezultat u svoju korist. Treća četvrtina završena je sa 22:14.

Uspeo je Efes u odlučujućoj deonici da povisi prednost (24:22). Kvaliet i iskustvo su presudili u korist domaćina.

Šejn Larkin je predvodio Anadolu Efes do trijumfa. Reprezentativac Turske je postigao 19 poena, uz osam uspešnih dodavanja i četiri ukradene lopte. Krunoslav Simon ga je pratio sa 14 poena, a Tibor Plajs je dodao 12. Aktuelni MVP Evrolige, Vasilije Micić, završio je meč sa sedam poena, tri uhvaćene lopte i pet asistencije.

Markus Najt je ubacio 21 poena uz 12 skokova za Asvel. Kris Džons i Matju Strazel dodali su  po 11 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter