0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

SAŠA OBRADOVIĆ: ‘Ovo je Zvezdino odelo, sa njim idem u TOP 8! Uzeti su mi snovi!’ (VIDEO)

Objavljeno: 03.02.22 u 22:18

‘Jako mi je krivo što nisam vodio crveno-bele pred navijačima!’

U okviru 25. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde ugostili su ekipu Monaka. Utakmica odigrana u hali ‘Aleksandar Nikolić‘, u prestonici Srbije, završena je pobedom gostujućeg sastava rezultatom 80:91. Gosti su do pobede stigli nakon velikog preokreta i sjajne igre u drugom poluvremenu. Po završetku utakmice održana je konferencija za medije, na kojoj se novinarima obratio trener Monaka, Saša Obradović.

Srpski stručnjak nije želeo da mnogo govori o dočeku u ‘Pioniru‘, kao i odnosu sa navijačima i bivšim klubom.

-Meni je bio isti intenzitet emocija kao i kada sam dolazio sa Albom. Naravno, bilo mi je krivo što se neko izražava na način na koji se izražava, ali probao sam samo da se fokusiram na igru, na svoju ekipu, da izađemo kao pobednici. Da li mi je krivo što nisam imao priliku da vodim crveno-bele pred navijačima? Jako mi je krivo. Verovatno bi bilo sve drugačije da je bio takav ambijent. Uzeti su mi snovi. Ali nije važno… Ovo je Zvezdino odelo, s njim idem u Top 8 – istakao je Obradović, a potom se kratko osvrnuo na doček u hali.

-Svako plaća ulaznicu da se ponaša kako hoće. Rekao sam već da ne želim da ulazim u sve to, da komentarišem… Ja znam, znaš i ti i svi ovde o kome se radi. Ne moram nikome da objašnjavam. Nikad nikome u životu ništa nisam dugovao, tako vaspitavam i svoju decu, da budu pošteni i časni ljudi, pa sve ostalo.

Trener Monaka je poručio da nikada nije vodio talentovaniju ekipu i da su šanse za TOP 8 sve veće.

-Najgore je na 20 razlike izgubiti glavu, izgubiti veru. Ovaj tim je počeo mnogo da veruje i ja sam deo svega toga. Čak ni na klupi nisam osetio neku preveliku paniku. Nije bilo negativnih reakcija već smo tražili rešenja. Imali smo kvalitetan razgovor u svlačionici i dobar izlazak u drugom poluvremenu. To je bilo odlučujuće, prvo odbrambeno, a posle smo iskoristili svoje jake strane. Ovo je najtalentovaniji tim koji sam ikada trenirao. S obzirom na njihov individualan kvalitet idemo u širinu. I način na koji mogu da rešavaju razne situacije je nenormalan. Ponekad kretnje koje bih voleo da igram ostanu po strani. Ipak je ovo igra zbog igrača, lepo je gledati sa različitih pozicija. Naše šanse za TOP 8 rastu. Od preostalih deset utakmica sedam igramo kod kuće. Veliki je pritisak i velika emocija, to se oseća svuda u Monaku – zaključio je Obradović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter