0
Evroliga

BELGRADE, SERBIA - JUNE 30: Danilo Andjusic of Serbia in action during the FIBA Basketball Olympic Qualifying Tournament Group A match between Serbia and Philippines at Aleksandar Nikolic Hall on June 30, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

LASO BOLJI OD OBRADOVIĆA: Real savladao Monako, odlična partija Anđušića!

Objavljeno: 28.01.22 u 22:49

Fantastično izdanje Geršona Jabuselea!

Završnica 23. kola Evrolige donela nam je uzbudljiv duel između Monaka i Real Madrida. Domaćin je pružio izuzetno snažan otpor favorizovanom sastavu iz prestonice Španije, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Izabranici Pabla Lasa nadigrali su Monako nakon dva produžetka i slavili sa 84:90.

Madriđani su nastavili pobedničku seriju i sada broje sedam trijumfu u nizu. Sa druge strane, ekipa Saše Obradovića prekinula je niz od četiri uzastopne pobede.

Timovi su se neprestano smenjivali u vođstvu. Bilo je neizvesno od samog starta utakmice, pa sve do poslednje sekunde. Real je u dva navrata uspeo značajnije da se odvoji, ali Monako je tokom treće deonice reagovao sa serijom 10:0.

Važnu ulogu u samom finišu utakmice odigrao je Gabrijel Dek koji je trojkom doneo prednost gostima, a meč je prelomljen u narednom napadu kada je za 80:85 pogodio Džefri Tejlor. Gosti su u naredna dva minuta odradili rutinski posao.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke ekipe bio je Geršon Jabusele. As kraljevskog kluba završio je utakmicu sa 18 postignutih poena, 10 skokova i jednom asistencijom. Ertel je bio sjajan sa 10 poena i devet uspešnih dodavanja.

Dialo i Bejkon su predvodili Monako sa po 19 postignutih poena. Reprezentativac Srbije, Danilo Anđušić, u značajnoj meri je doprineo kvalitetnoj igri domaćina. Bivši as Partizana ubacio je 14 poena, uz četiri skoka i dve asistencije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter