0
Evroliga

Euroleague-Crvena Zvezda v Barcelona from left Nick Calathes Pierre Oriola Cory Higgins Nikola Mirotic Alex Abrines Beograd, 21.01.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

POVRATAK NA PRAVI PUT: Barsa rutinski sa Asvelom, Mirotić je klasa za Evroligu! (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.22 u 23:21

Barselona kod kuće savladala Asvel

Košarkaši Barselone slavili protiv Asvela u Blaugrani rezultatom 84:71 i tako najavili nešto bolje partije u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je vodila celu utakmicu, pitanje pobednika se ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje, a maksimalna prednost je iznosila +25 sredinom poslednjeg kvartala, da bi gosti iz Francuske u završnici došli do nešto pristojnije razlike.

Najbolji u poenterski u redovima Barselone bio je Nikolas Laprovitola sa 20 poena, dok je Nikola Mirotić ubacio 16 poena i uhvatio 7 skokova. Zanimljivo je da su Argentinac i Španac na parketu proveli 16, odnosno 19 minuta. Jusufa Fal, centar Asvela, odigrao je partiju karijere i ubacio 20 poena uz 7 skokova za ukupan indeks 30, a jedinu pravu podršku imao je u vidu Elija Okoba koji je sa 17 poena 8 poena bio jedna od retkih svetlih tačaka Francuza.

Zanimljivo je da je legendarni fudbalski trener Pep Gvardiola bio na tribinama čuvene hale.

Barsa je na drugoj poziciji tabele Evrolige sa 17 pobeda i 5 poraza, dok je tim iz Vilerbana 13., mesto iznad sa pobedom ali i dve utakmice više od Crvene zvezde koja je ostvarila istorijsku pobedu u Atini, sa skorom 9-13.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter