0
Evroliga

from left Luka Mitrovic Branko Lazic Nikola Kalinic Nikola Ivanovic Ognjen Dobric Nate Walters Crvena Zvezda v Olympiacos Piraeus-Euroleague 2021/22 Beograd, 09.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ZVEZDA PREKINULA SERIJU OD 3 PORAZA U EVROLIGI: Pao je Olimpijakos u Pireju, timska igra recept za veliku pobedu!

Objavljeno: 27.01.22 u 21:52

Bitna pobeda za regionalnog šampiona.

Košarkaši Crvene zvezde u 23. kolu Evrolige savladali Olimpijakos rezultatom 72:76. Crveno-beli su tako nakon 3 vezana poraza u Evroligi konačno došli do trijumfa, koji će sigurno dosta uticati na raspoloženje pred predstojeće izazove.

Nakon Voltersovih poena, i Dobrićevog koša uz faul, izabranici Dejana Radonjića poveli su sa 10:12. Nakon ulaska Ivanovića, Cirbesa i Holinsa, ta prednost je povećana na čak +10 (10:20) u ranoj fazi meča.

Ipak, do kraja prve deonice, domaći su se potpuno vratili u meč. Kalinić je napravio faul u napadu, Cirbes je bio duže od 3 sekunde u reketu, dok je Vezenkov na drugoj strani postigao trojku. Na kraju prve četvrtine bilo je 21:22.

U drugoj deonici gledali smo rezultatsku klackalicu. Olimpijakos je poveo sa 26:24, ali je Mitrović pogodio sa niskog posta, potom je nad Kalinićem napravljen nesportski faul, što su sudije potvrdile nakon gledanja snimka. Samim tim, crveno-beli su opet poveli 26:29.

Na 3 minuta do poluvremena Zvezda je vodila 31:33, a zatim je pogodio Vajt. na drugoj strani brzo je odgovorio Slukas koji je iznudio faul Voltersa i pogodio uprkos kontaktu. Na samom kraju deonice, Vajt nijeu uspeo da zakuca, a koš Fola je poništen zbog isteka vremena.

Treća deonica je kao i prethodne dve bila izjednačena, ali su malu prevagu ipak uspeli da odnesu košarkaši Zvezde. Pljuštalo je na sve strane, trojku Dobrića je neutralisao Larencakis košem uz faul, dok je na koš Voltersa odgovorio vezenkov trojkom za 42:44.

Potom su crveno-beli uspeli da iskoriste dobar momentum i da se odlepe na +8. treba istaći fantastičnu asistenciju Branka Lazića za Ognjena Kuzmića, a zatim i dobro postavljanje u odbrani nakon čega je usledio kontra faul domaćih. Ipak, Olimpijakos se koliko toliko vratio u meč krajem četvrtine pa je rezultat pred poslednjih 10 minuta bio 52:56.

Čitava poslednja deonica bila je neizvesna, gledali smo sjajne akcije na obe strane. Kostas Slukas nije dozvolio Zvezdi da se odlepi, jer je nakon Mitrovićeve asistencije za Ivanovića odlično odgovorio Zvezdi. Potom je stvar u svoje ruke preuzeo Nikola Ivanović, koji je nakon ukradene lopte i poena povećao prednost crveno-belih, dok je na drugoj strani uzvratio Larencakis.

U završnici su se bolje snašli gosti, koji su sjajnom odbranom izdejstvovali čistu kontru kada je zakucao Dobrić i nakon koje je bilo 67:74 na oko 47 sekundi do kraja. Beogradski crveno-beli nisu dozvolili preokret na kraju, pa su utakmicu sigurno priveli kraju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ognjen Dobrić sa 14 poena uz šut iz igre 6/7, dok je Kalinić uz 12 poena upisao 5 skokova i 4 asistencije. Na drugoj strani Zvezda nije imala rešenja za Vezenkova koji je upisao 20 poena i 8 skokova, dok je Slukas dodao 18.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter