0
Evrokup

BELGRADE, SERBIA - NOVEMBER 28: Bojan Dubljevic of Valencia Basket in action during the Euroleague match between Crvena Zvezda Mts and Valencia Basket at Aleksandar Nikolic Hall on November 28, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

VALENSIJA PREGAZILA BUDUĆNOST: Španci ubedljivi protiv Džikićeve ekipe! (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.22 u 22:53

Rafalna paljba domaćeg sastava!

La Fonteta‘ bila je mesto odigravanja utakmice 11. kola grupne faze Evrokupa, između domaće Valensije i Budućnosti iz Podgorice. Španska ekipa je razbila protivnika i slavila sa ubedljivih 104:76.

Gosti iz glavnog grada Crne Gore nisu pronašli način da odgovore na odlično šutersko raspoloženje domaćeg sastava. Valensija je blistala u svim segmentima igre i nije dozvolila proitvniku da uhvati željeni ritam.

Španci su od početka igrali na visokom nivou i već nakon poluvremena bilo je jasno da Budućnost neće imati snage za preokret. Nakon 20 minuta košarke domaćin je vodio sa 53:33.

Džikićeva ekipa uspela je odigra za nijansu bolje u trećoj deonici, ali nije bilo pomaka u rezultatskom priključku. Valensija je na rutinski način održavala prednost, koju je u odlučujućem periodu samo povećala.

Najzaslužniji za pobedu Valensije bio je Hermanson sa 16 postignutih poena i četiri asistencije. Pratio ga je Rivero sa učinkom od 15 poena, tri skoka i dva uspešna dodavanja. Majk Tobi i Van Rosom su dodali po 12, Pradilja 11, dok je Bojan Dubljević meč završio sa 10 poena, četiri uhvaćene lopte i četiri uspešna dodavanja.

U sastavu ekipe iz Podgorice istakli su se Džastin Kobs i Vladimir Micov sa po 15 ubačenih poena. Vili Rid i Di Džej Sili dodali su po 13 poena, a bivši igrač Crvene zvezde, Marko Jagodić Kuridža postigao je devet poena i dve asistencije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter