0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

IZNENAĐENJE U AFRICI: Favorit ide kući, bivši igrač Partizana promašio produžetak!

Objavljeno: 23.01.22 u 22:40

Iznenađenje se desilo u osmini finala KAN-a!

Ekipa Tunisa poslala reprezentaciju Nigerije, jednog od glavnih favorita na takmičenju u Kamerunu, kući u osmini finala turnira. Tim sa obale Mediterana slavio je minimalnim rezultatom golom Jusufa Emsaknija na samom startu drugog poluvremena nakon loše reakcije golmana Sparte iz Roterdama, Maduka Okoje.

Nigerija je imala blagu inicijativu gotovo celu utakmicu ali su Super orlovi samo jednom šutnuli u okvir gola protivnika, a poslednji ekser u poraz Nigerijaca zakucao je Aleks Ivobi, fudbaler Evertona, koji je svega par minuta po svom ulasku u igru dobio direktan crveni karton. Sjajnu šansu za izjadnačenje propustio je bivši fudbaler Partizana, Umar Sadik, u sudijskoj nadoknadi.

Ovo je iznenađenje jer se najmnogoljudnija zemlja Afrike nalazila u vrhu liste favorita za osvajanje turnira i jedini su neporaženi tim grupne faze. Tunis se u narednoj rundi sastaje sa Burkinom Faso, koja je ranije nakon penala izbacila Gabon Gelora Kange i tako sebi obezbedila plasman u četvrtfinale Afričkog kupa nacija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter