0
Evroliga

Dejan Radonjic ABA Liga, plej of play off Crvena Zvezda - Buducnost 22.5.2021. Maj 22. 2021. Podgorica, Crna Gora foto: Filip Filipovic/ STARSPORT

DEJAN RADONJIĆ: ‘Naša realnost je da vidimo šta uopšte možemo! Očekuje nas atletski težak meč!’

Objavljeno: 19.01.22 u 16:48

Crveno-beli se okreću novim izazovima!

Posle dugačke pauze prouzrokovane velikim brojem igrača i članova stručnog štaba pozitivnih na COVID-19 virus, na Malom Kalemegdanu konačno mogu da razmišljaju samo o košarci. Crveno-beli prethodnih sedam dana vredno treniraju u hali ‘Aleksandar Nikolić‘, a već u petak ih očekuje prva utakmica. Aktuelni šampion ABA lige odmeriće snage sa ekipom Asvela iz Liona, u terminu od 21:00č.

Dva dana uoči prve provere nakon perioda oporavka, oglasio se šef stručnog štaba Crvene zvezde,
Dejan Radonjić.

-U pauzi smo koja traje dosta dugo. Znate i sami da smo imali problema sa koronom, da smo iz tog razloga bili van trenažnog procesa. Poslednji meč smo odigrali 2. januara. Ono što je bilo jeste da smo imali određeni trenažni proces sa nekoliko igrača, sa nekoliko trenera. Bilo je desetak, pa čak i 12 dana odsustva kod nekih igrača. Sada smo svi zajedno tu, pokušavamo da uradimo ono što možemo – istakao je iskusni stručnjak i nastavio:

-Ta pauza zahtevala je izolaciju sa strogim mirovanjem, pažljivo smo morali da ulazimo u trenažni proces, da vodimo računa o svakom pojedincu. Pored tih igrača koji su trenirali, ostali su iz korone izlazili u nekoliko etapa, sada su tu još dvojica koji su tek počeli da treniraju… U svim tim okolnostima pokušali smo da napravimo što je moguće bolje i da čekamo utakmice koje nam dolaze.

Dejan Radonjic ABA Liga, plej of play off Crvena Zvezda – Buducnost 22.5.2021. Maj 22. 2021. Podgorica, Crna Gora foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Radonjić je govorio o duel sa Asvelom iz Liona.

-Imamo evroligaški meč kao prvu obavezu posle ove pauze. Asvel zna da igra jako dobro, imaju dobre pojedince, atletski jako zahtevan meč nas čeka. Pre svega, ono što je naša realnost jeste da vidimo šta mi to uopšte možemo – rekao je trener crveno-belih, a zatim se osvrnuo na zdravstveno stanje njegovog tima.

-Zdravstveno stanje je dobro, svi su izašli iz korone, povrede koje su bile su sanirane. Sada moramo svakodnevno da pravimo analizu, da znamo u svakom trenutku u kakvom smo stanju, pojedinačno i kolektivno. Na sve to, skoro tri nedelje nismo igrali utakmicu što celu situaciju čini dodatno težom, ali šta je – tu je. Idemo korak, po korak, da vidimo gde smo i šta smo – zaključio je Radonjić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter