1
ATP

Serbia's Viktor Troicki serve the ball to Britain's Andy Murray during their fourth round match of the French Open tennis tournament, at the Roland Garros stadium in Paris, Monday, May 30, 2011..(foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©)

ATP POSLAO DOPIS TENISERIMA: Novi problem za Novaka, u Francusku mogu samo vakcinisani igrači!

Objavljeno: 19.01.22 u 17:17

Mejl je nosio oznaku ‘VAŽNO’!

Nedavno su putem medije krenule da kruže informacije o uslovima za učešće na teniskim turnirima u Francuskoj. Očigledno je su nezvanične tvrdnje sada potvrđene. ATP je teniserima poslao zvaničan dopis, u kome se navodi da će samo vakcinisani igrači imati priliku da nastupaju na turnirima u Francuskoj.

Naravno, ista pravila važe i za drugi grend slem u sezoni, Rolan Garos. Otvoreno prvenstvo Francuske na programu je od 24. maja, a titulu i 2000 osvojenih poena brani Novak Đoković.

Kako prenosi ‘Tennis Majors‘, mejl je nosio oznaku ‘VAŽNO‘. U naslovu istog pisalo je ‘Zahtev
za vakcinacijom u Francuskoj‘. U telu mejla navodi se kako je TFF (Teniska Federecija Francuske) obavestila čelnike ATP da će u narednom vremenskom intervalu biti usvojen zakonski akt. Reč je o aktu kojim se zabranjuje učešće na sportskim događajima svim nevakcinisanim sportistima.

-Trenutno je nejasno da li će igračima koji su se oporavili od virusa korona biti dopušteno da igraju, ukoliko nisu primili makar jednu dozu vakcine –  navodi se dalje u mejlu.

Teniseri će morati da budu vakcinisani svim dozama ili u svom posedu moraju imati sertifikat koji potvrđuje da iz dokazanih medicinskih razloga ne smeju da prime vakcinu.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter