0
Fudbal

FOTO: STARSPORT/ FK Crvena zvezda

AFRIČKI KUP NACIJA: Ben i Boaći zatresli protivničke mreže, Kanga najuspešniji u grupi! (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.22 u 22:16

Kompletirano je 3. kolo u grupi C!

Garoua je grad u kome su snage odmerile selekcije Gane i Komora. Utakmica 3. kola grupne faze Afričkog kupa nacija završena je rezultatom 2:3. Reprezentacija Komora napravila je iznenađenje i pobedom ostavila izabranike Milovana Rajevca na začelju tabele.

Komori su do prednosti stigli u uvodnim momentima utakmice. Ofanzivac Crvene zvezde, El Fardu Ben, zatresao je mrežu Gane u 4. minutu utakmice. Kapiten je  postigao prvi pogodak na takmičenju.

Gana je u 29. minutu ostala sa igračem manje na terenu. Iskusni napadač Al-Sada, Andre Aju, ‘zaradio’ je direktan crveni karton.

Igrao se 62. minut kada su Komori duplirali prednost. Ben je nakon pogotka zabeležio i asistenciju, dok se u listu strelaca upisao Ahmed Mogni.

Rajevac je dva minuta pre primljenog pogotka pružio šansu Ričmondu Boaćiju. Malo vremena bilo je potrebno bivšem napadaču Crvene zvezde da pokaže kvalitet. Boaći je ublažio prednost Komora pogotkom u 64. minutu.

Gana je već u 77. minutu stigla do izjednačenja. Fudbačer Strazbura, Aleksandar Điku, postigao je prvi pogodak u nacionalnom dresu.

U momentima kada su fudbaleri Gane verovali u potpuni preokret, usledio je pravi šok. Jusuf je proigrao Mognija, a iskusni vezista je postigao drugi gol na utakmici.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKO SLAVLJE NA ‘OLIMPIKU’: Pogodak Imobilea vredan plasmana u četvrtfinale! (VIDEO)

U okviru iste grupe sastali su se Gabon i Maroko. Borba za prvo mesto pripala je Maroku, a utakmica je završena bez pobednika, rezultatom 2:2. Izabranici Vahida Halihodžića našli su se na vrhu tabele zbog bolje gol razlike.

Gabonci su u dva navrata imali prednost, ali favorizovani rival je uspeo da nadoknadi zaostatak. Džim Alevinah je postigao prvi pogodak na utakmici u prestonici Kameruna. Vezista je pogodio za vođstvo Gabona u 21. minutu.

Dugo se čekalo na promenu rezultata. Maroko je do izjednačenja stigao u 74. minutu. Glavni arbitar meča, Dahane, pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Sofijan Bufal. As Anžea je bio siguran prilikom izvođenja kaznenog udarca.

Najef Aguer je savladao sopstvenog čuvara mreže u 81. minutu i Gabon je bio znatno bliži vodećoj poziciji u grupi.

Ipak, zvezda Pari Sen Žermena, Ašraf Hakimi, pokvario je planove Gaboncima. Defanzivac je savladao Amonomea u 84. minutu.

Prvotimac Crvene zvezde, Gelor Kanga, odigrao je celu utakmicu u dresu Gabona.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter