0
ATP

Tennis-Novak Djokovic Odlazak na Olimpijske Igre Tokyo 2020 Beograd, 20.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

KO PRIZNA, POLA MU SE PRAŠTA: Vanredno saopštenje Novaka Đokovića koje je šokiralo svet – ‘Zaražen sam otišao da dam intervju’

Objavljeno: 12.01.22 u 09:18

Ovo je moralo da se desi.

Nakon brojnih spekulacija oko ‘slučaja Novak Đoković’ i njegovog PCR testa, najbolji teniser sveta odlučio je da se oglasi i stavi tačku na celu priču.

Nakon što je pobedio na viktorijanskom sudu, srpski as se celom svetu obratio saopštenjem koje Vam prenosimo u celosti:

Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon čega je objavljeno da je jedan broj ljudi bio pozitivan na Kovid 19. Mada nisam imao simptome 16. decembra sam uradio brzi antigenski test koji je pokazao da sam negativan. Istog dana sam uradio i zvanični, priznati PCR test. Sledećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu da uručim nagrade deci. Pre odlaska na događaj uradio sam novi brzi test. Bio je negativan. Osećao sam se dobro, a obaveštenje o pozitivnom rezultatu PCR testiranja dobio sam tek nakon tog događaja – stoji između ostalog u saopštenju.

Idućeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio obaveze prema L’Ekipu. Dao sam intervju i fotografisao se. Otkazao sam sve ostale obaveze osim tog intervjua. Osetio sam obavezu da to odradim, nisam želeo da izneverim novinara. Ipak, postarao sam se da održim propisnu distancu i nosio sam masku sve vreme, osim kada su me slikali. Odmah posle toga otišao sam kući da bih se izolovao na potreban period. Kad sada razmislim, bila je greška što sam prihvatio intervju, trebalo je da odložim tu obavezu.


– Što se tiče detalja oko putne deklaracije nju je popunio moj tim, u moje ime, kao što sam već rekao imigracionim službenicima po dolasku u Australiju. Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku, označio je pogrešnu stavku o mojim putovanjima pre dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i svakako ne namerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije kako bi se to pitanje razjasnilo i rešilo.

Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan ppenu. Ovo je turnir voljen od strane igrača i navijača, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom sveta. Samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svetu i igram pred jednom od najboljih publika na svetu – napisao je Novak Đoković u zvaničnom saopštenju.

Podsetimo, Ana Brnabić je u razgovoru za BBC istakla da ukoliko se Novak zaražen pojavio na nekom događaju, to je kršenje pravila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter