0
ATP

Tennis-ATP 250 Belgrade Open 2021-Final-Novak Djokovic v Alex Molcan (SVK) Beograd, 29.05.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

VLADA IMA PRAVO DA PONIŠTI ODLUKU SUDA: Nije sve gotovo, ali teško da imaju hrabrosti za ovaj potez!

Objavljeno: 10.01.22 u 08:39

Srbinu je zaprećeno.

Iako je sada sve palo u vodu nakon Novakove pobede na Sudu u Australiji, ne treba zaboraviti jednu bitnu stvar. Na to je podsetio i advokat Vlade Australije, koji je zapretio najboljem svetskom teniseru, podsetivši da ministar ima pravo da izbaci Đokovića iz zemlje.

I to je nažalost stvarno tako. Prema zakonu Australije, reč ministra za imigraciju je iznad reči države Viktorija. On ima apsolutnu vlast jer je granica federalno gledište. Ako bi se on odlučio na taj potez, Đoković bi morao da napusti državu, bez obzira na pozitivan ishod suđenja.

Ipak, pitanje je da li zapravo imaju hrabrosti za to i kakve bi posledice ta odluka izazvala. Novak je pošteno pobedio na sudu, gde je sudija Keli pored svih pritisaka doneo pravu odluku i tako dokazao da naš as nije mogao ništa više da uradi.

Ono što navijači širom sveta sada iščekuju, jeste Đokovićev nastup na Australijan openu i borba za istoriju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter