0
ATP

Novak Djokovic celebrates Tennis-ATP 250 Belgrade Open 2021-Final-Novak Djokovic v Alex Molcan (SVK) Beograd, 29.05.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PRAVDA JE ZADOVOLJENA – NOVAK POBEDIO NA SUDU: Naš šampion je jači od svih – Australija plaća troškove!

Objavljeno: 10.01.22 u 08:12

Jedna od najvećih pobeda u karijeri.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, prošao je pravi pakao u Australiji, ali je na kraju, kao i uvek, izašao kao veliki pobednik. Sudija Entoni Keli presudio je u korist srpskog asa na Federalnom i porodičnom sudu u Melburnu, a naređeno je Novakovo puštanje i vraćanje ličnih predmeta.

Sam proces kasnio je pola sata, dok je potom usledilo izlaganje Đokovićevih advokata, koje je trajalo oko 2 sata. Nakon manje pauze, zastupnik Vlade Australije, očigledno sa manjkom pravih argumenata, pričao je samo 30-tak minuta. Samim tim, Novakov rok za deportaciju pomeren je sa 6 ujutru na 10 ujutru po našem vremenu, ali do toga srećom neće doći.

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO)
Madrid, 03.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Nakon nove velike pauze, dočekali smo konačnu odluku. Sudija Keli je zaključio da je Novak imao kompletnu dokumentaciju za medicinsko izuzeće, kao i da je ispoštovao sva pravila koja su tražena. Takođe, dodao je i da Vlada nije dala dovoljno vremena da ga obavesti o poništenju vize.

Tako je Novak pobedio Vladu Australije, koja će morati da plati sve troškove ovog postupka. Ipak, advokat pomenute države, na kraju je istakao da Ministarka unutrašnjih poslova ima pravo da uprkos svemu ovome „pritvori“ Novaka, pa bi se u tom slučaju sve vratilo ponovo pred sudske organe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter