0
Evropske lige

(191215) -- MUNICH, Dec. 15, 2019 (Xinhua) -- Robert Lewandowski of Bayern Munich celebrates his second scoring during a German Bundesliga match between FC Bayern Munich and SV Werder Bremen in Munich, Germany, on Dec. 14, 2019. (Photo by Philippe Ruiz/Xinhua)

PREOKRET BORUSIJE U MINHENU: Leva pogodio prvi put u 2022. godini, nedovoljno za bodove! (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.22 u 22:53

Iznenađenje na ‘Alijanc Areni’!

Borusija Menhengladbah nije imala razloga za optimizam pred dolazak u Minhen. Gosti su na ‘Alijanc Arenu‘ stigli sa samo jednim osvojenim bodom na pet prethodnih utakmica. Ipak, bodovi su ‘otišli’ u Menhengladbah kada se to najmanje očekivalo! Borusija je na najtežem gostovanju savladala Bajern i to nakon velikog preokreta. Utakmica u Minhenu završena je rezultatom 1:2.

Prvi pogodak u 2022. godini postigao je Robert Levandovski. Fantastični reprezentativac Poljske doneo je prednost Bavarcima u 18. minutu meča. U ulozi asistenta ostvario se onaj koji to najbolje radi, Tomas Miler. 

Bajern nije odustajao od svog stila igre. Domaćin je kontrolisao posed lopte i uputio je više udaraca ka protivničkom golu. Ipak, gostujući sastav je bio konkretniji u ofanzivi. Realizacija fudbalera Borusije bila je na na zavidnom nivou. Gosti su u tri navrata pogađali okvir gola, a dva puta su zatresli mrežu Bajerna.

Do izjednačenja je došlo u 27. minutu! Florijan Nojhaus je obradovao navijače gostujućeg tima, koji su utakmicu mogli da prate samo putem ‘malih ekrana’. Televizijski prenosi bili su jedino rešenje za vatrene pristalice oba sastava, a razlog je dobro poznat – mere zaštite od COVID-19 virusa.

Apsolutni preokret viđen je samo 240 sekundi kasnije! Nakon dobro izvedenog kornera, Lajner se najbolje snašao u kaznenom prostoru. Austrijanac je glavom poslao iza leđa Svena Urliha. 

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata! Bajern je i dalje ubedljivo najbolji tim u prvenstvu, dok se Borusija nalazi tek na 11. poziciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter