0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA USPEŠNO STARTOVALA U NOVOJ GODINI: Četa Dejana Radonjića uz velike muke savladala Split, Dobrić i Ivanović ‘rešili’ utakmicu!

Objavljeno: 02.01.22 u 21:19

Svi su mislili da će crveno-bela ekspedicija bez većih problema ostvariti novu pobedu u ABA ligi, međutim nije bilo tako lako.

U utakmici 14. kola ABA lige, četa Dejana Radonjića pobedila je ekipu Splita rezultatom 66:62, ali vrlo lako je moglo da se desi da domaća ekipa iz ovog duela izađe kao pobednik.

Bio je to duel prvoplasirane i poslednjeplasirane ekipe u regionalnoj ligi i crveno beli su opravdali ulogu favorita i pored činjenice da su igrali dva dana nakon teške utakmice sa Zenitom i bez Kalinića koji je pozitivan na korona virus.

Crvena zvezda sada ostaje na prvom mestu sa skorom 13-1, dok Split zauzima poslednje mesto sa skorom 2-12. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikola Ivanović sa 11 poena, pratio ga je Eron Vajt sa 10 poena.

Ovo je bio 18. duel dva tima u regionalnoj ligi, prvi je odigran još daleke sezone 2002-2003 u Splitu gde su crveno beli slavili 97:95 i 16. pobeda ekipe Crvene zvezde koja je nakon uvodnih 9-9 povela serijom 9-0 stekla prvu osetniju predost.

Do kraja meča domaćin koji je u nekoliko navrata pretio uspevao je da priđe na 3-4 poena zaostatka ali je lider na tabeli kontrolisao dešavanja na parketu i praktično trojkom Dobrića za 57-64 osigurao pobedu koju je samo potvrdio Ivanović sa linije slobodnih bacanja.

U narednom kolu ekipa Crvene zvezde mts gostuje u Podgorici, taj meč igraće se u SC Morača naredne nedelje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter