0
Ostali sportovi

Foto SSAB

PROGLAŠENI SU NAJBOLJI SPORTISTI BEOGRADA: Borovčanin dobio nagradu za sportskog funkcionera godine! (FOTO)

Objavljeno: 29.12.21 u 17:17

Nagrade prema očekivanjima.

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić i strelac Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u Tokiju, najbolji su sportisti Beograda za 2021. godinu u tradicionalnom izboru Sportskog saveza Beograda (SSAB).

– U Tokiju nije bila treća-sreća, nego četvrta, ali bitno je da je bilo i mislim da će tek i biti jer mi ova medalja daje podstrek i imam još više elana da budem još bolji. Imam sreću da sam u takvom sportu koji je dugovočen i po nekom nepisanom pravilu u mojoj disciplini, pištolju, sa 32 godine tek postaješ onaj pravi – rekao je Mikec i dodao da će mu ovo priznanje mnogo značiti, da bude još bolji na narednim takmičenjima i da što pre izbori kvotu za Olimpijske igre u Parizu.

Foto SSAB

Najbolji sportski funkcioner je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor tekvondista Dragan Jović, a najbolji klub je njegov TK Galeb. Urednik sportske rubrike Tanjuga, ŽeljkoVučković, odlukom Komisije izabran je za najboljeg sportskog novinara u 2021. godini.

Foto SSAB

Nagrade su uz prisustvo zaposlenih u SSAB, uručili predsednik ove velike organizacije Dragan Tomašević, potpredsednik Mladen Kecman i generalni sekretar Nikola Penić.

Beograd je esencija srpskog sporta, gajimo lepu tradiciju izbora najboljih i ono što je jako važno uvek imamo težak izbor da proglasimo najbolje, a ove godine bilo je posebno teško zbog jedne od najkvalitetnijih godina srpskog, a samim tim i beogradskog sporta. Posebno mi je značilo da nagradu predam mom profesoru Ćirkoviću. Nadam se da ćemo u godinama koje predstoje imati još teži zadatak da izaberemo najbolje u Beogradu – rekao je Tomašević.

Foto SSAB

Najbolji sportista u neolimpijskom sportu je Marko Kovačević, najbolji paraolimpijci su Saška Sokolov i Željko Dimitrijević, nagrađeni su i Streljački savez Beograda, Sportski savez opštine Stari grad, dok je profesoru Zoranu Ćirkoviću uručena nagrada za životno delo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter