0
Evropske lige

(191215) -- MUNICH, Dec. 15, 2019 (Xinhua) -- Robert Lewandowski of Bayern Munich celebrates his second scoring during a German Bundesliga match between FC Bayern Munich and SV Werder Bremen in Munich, Germany, on Dec. 14, 2019. (Photo by Philippe Ruiz/Xinhua)

NJEGOVE REČI SU SVI ČEKALI: Robert Levandovski žestoko po FIFA – Mi nismo mašine i želimo da igramo duže!

Objavljeno: 29.12.21 u 16:42

Objasnio je sve.

Fudbaler Bajerna iz Minhena i poljski reprezentativac Robert Levandovski je u jednom intervjuu istakao koliki zapravo napor imaju profesionalni fudbaleri koji se takmiče na višem nivou. On je podvukao da je mečeva mnogo, pa se osvrnuo na potencijalnu ideju za SP na svake dve godine, koju je vrlo lako odbacio.

– Imamo mnogo utakmica tokom sezone, moramo da putujemo između utakmica ne samo od grada do grada već i u druge zemlje i ako ljudi žele da gledaju najbolji mogući fudbal, onda je Svetsko prvenstvo na dve godine nemoguće. Naravno, moglo bi da se igra ali bi se onda doveo u pitanje kvalitet i nivo fudbala koji možemo da pokažemo jer pored toga imamo EURO u Evropi, pa Kopa Amerika u Južnoj Americi, nacionalne lige sa klubovima, počeo je Levandovski.

Potom je dodao da fudbaleri nisu mašine i da ovim tempom ne mogu igrati fudbal duže od 10 godina. Levandovski je svestan da su očekivanja velika, a skrenuo je pažnju i na to da svaki igrač ima život i van terena.

– Igrati 60 utakmica svake sezone bez duže letnje pauze je na duže staze nemoguće. Možda nekoliko godina, ali mi smo ljudi. Nismo mašine. Ne možemo igrati fudbal na visokom nivou duže od deset godina. A želimo da igramo fudbal duže, a za svaku novu generaciju će svake godine biti sve teže i teže jer su očekivanja veoma visoka. I intenzitet igre je sve veći, svake godine je brže, žustrije. A svaki fudbaler ima i život van terena. I mi imamo ograničenja, zaključio je napadač Bajerna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter