0
AdmiralBet ABA Liga

Scottie Wilbekin Euroleague-Crvena Zvezda v Maccabi Beograd, 01.04..2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NASTAVLJA SE GUBITNIČKI NIZ MAKABIJA: Fantastična partija Vilbekina nedovoljna za trijumf!

Objavljeno: 29.12.21 u 21:24

 Obradovićeva ekipa srušila ‘Ponos Izraela’!

Ceo svet se bori sa pandemijom COVID-19 virusa, a trenutno se košarkaški klubovi iz Evrolige susreću sa velikim problemima. Iz dana u dan raste broj zaraženih igrača i članova stručnih štabova, pa su organizatori primorani na odlaganje zakazanih duela.

Od devet zakaznih utakmica, čak četiri duela su otkazana. U pitanju su mečevi Fenerbahče-Real Madrid, Olimpijakos – CSKA Moskva, Armani – Alba i Asvel – Bajern Minhen.

U  terminu od 19 časova odigrana jedina utakmica današnjeg programa. Košarkaši Monaka dočekali su Makabi iz Tel Aviva, pred nešto više od 3500 hiljade navijača. Borba za plej-of se zahuktava, a domaćin je ostvario važan trijumf. Meč u Monaku završen je rezultatom 82:76. Domaći su zabeležili prvi trijumf nakon dva uzastopna poraza, a Makabi je nastavio užasnu seriju. ‘Ponos Izreala‘ je izgubio osmu utakmicu u nizu. Obe ekipe sada imaju učinak od sedam trijumfa i 11 izgubljenih utakmica.

Gosti su samo prvu deonicu rešili u svoju korist, a ostale tri pripale su košarkašima domaćeg tima. Izabranici Saše Obradovića zaustavili su gotovo sve nosioce igre gostujućeg tima, osim neverovatnog Skotija Vilbekina. Monako nije imao rešenje za reprezentativca Turske!

Vilbekin je ubacio čak 31 poen! Skoti je na sjajan poenterski učinak dodao još dve uhvaćene lopte i četiri uspešna dodavanja nakon kojih su njegovi saigrači pronašli put do koša. U redovima Makabija samo je još Ante Žižić zabeležio dvocifren učinak. Bivši centar Klivlenda postigao je 10 poena, uz sedam skokova.

Domaće je do pobede predvodio tandem Dialo – Motiejunas.Oba igrača postigla su po 16 poena. Pratili su ih Majk Džejms sa 12 , Bejkon sa 11 i Leo Vesterman sa 10 ubačenih poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter