5
Domaći fudbal

Vladimir Ivic prijateljska Partizan - PAOK 8.10.2016. Oktobar 8. 2016. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

TADIĆ JE BOLJI IGRAČ OD PIKSIJA: Srpski trener iznenadio izborom, a Mitrovića već “iselio” iz Čempionšipa!

Objavljeno: 26.12.21 u 10:22

Fudbaleri Srbije, na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem, oduševili su čitavu naciju, pa i trenera Vladimira Ivića, koji pomno prati dešavanja.

Hvalospevi na račun Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića ne prestaju, a ovaj dvojac oduševio je i Ivića!

– Mitrović je najbolji u Čempionšipu. On je najbolji špic tamo! On je to pokazao i dok je Jokanović radio u Fulamu. Ove godine i kada je u pitanju Fulam i reprezentacija zaista je fenomenalan. Želim mu da nastavi tako. Njegov kvalitet, stil, tehnika, jačina, visina, udarac glavom, sve to su karakteristike koje nema nijedan igrač na toj poziciji u Čempionšipu, prerastao je tu ligu – rekao je Ivić i dodao:

BELGRADE, SERBIA – SEPTEMBER 04: Aleksandar Mitrovic of Serbia reacts during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Serbia and Luxembourg at Rajko Mitic stadium on September 4, 2021 in Belgrade, Serbia . (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Bio je u Premijer ligi, ali nije igrao puno, bio sam tamo, gledao sam utakmice i mogu vam reći da je Premijer liga totalno drugačija, siguran sam da bi i u drugim ligama petice bio veoma golgeterski raspoložen i sigurno da bi doprinosio ekipama, pričamo o vrhunskom strelcu i igraču koji pokazuje da je kvalitetan – rekao je Ivić za Meridian sport.

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije
Srbija v Irska
Aleksandar Mitrovic celebrates after scoring a goal with Dusan Tadic (R)
Beograd, 24.03.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Interesantno je bilo čuti opservaciju Ivića koji je istakao da je za njega Tadić bolji igrač i od Piksija!

Imamo dosta mladih igrača u reprezentaciji od 22-23 godina. Oni su u najboljim godinama, spremni su da igraju na svaka tri-četri dana utakmice. Uz njih imamo iskusne igrače sa karakterom i kvalitetom kao što je Tadić, koji je naš najbolji igrač u poslednjih sedam-osam godina. Recimo, za mene je Tadić bolji od Piksija, što se vidi u ekipama u kojima je igrao, pre dve godine je razbio Real na „Bernabeu“. Recite mi nekog ko je tako razbio Madriđane? Ne znate ni vi, jel da?

Dragan Stojkovic
Portugalija v Srbija – 2022 FIFA World Cup Qualifier
Lisabon, 14.11.2021.
foto: Starsport.rs ©

Naravno, inicijator uspeha je selektor Dragan Stojković koji je verom i samopouzdanjem uneo igračima hrabrost što je rezultiralo odlaskom u Katar.

Piksi je napravio veliki zaokret. Nikada nisam radio u reprezentaciji, pa ne bih puno pametovao. Drugačije je kada imaš igrače na dva-tri dana i u klubu kada si svaki dan sa njima. Imaće selektor takav rad kada krene na SP. Tamo će živeti sa igračima, biće stalno zajedno, Imaće vremena da se pripreme – kaže Ivić i dodaje:

Pridobio je igrače sa samopouzdanjem, preneo je na njih veru. To je jako teško. Da je to lako, svako bi to mogao. Najzaslužniji za odlazak u Katar su igrači, stručni štab i Savez. Želim im sve najbolje i svim srcem sam uz njih – rekao je Ivić za Meridian!

0
0

5 Komentara

  1. Piksija su omele povrede tadic je tu u prednosti najbolji igrac trenutno na svetu razbio portugalce real i sve ostale majstor

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter