0
Fudbal

Vladimir Ivic prijateljska Partizan - PAOK 8.10.2016. Oktobar 8. 2016. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

PROGLAŠEN JE ZA MENADŽERA NEDELJE, A NAKON 7 DANA JE OTIŠAO: Vladimir Ivić otkrio šta se to dešavalo u Votfordu – Krstajić ga je zvao zbog Makabija!

Objavljeno: 25.12.21 u 11:28

Nije zaslužio da tako ode.

Srpski trener, Vladimir Ivić, pre nekoliko meseci ostao je bez angažmana, ali pomno prati dešavanja u svetskom i srpskom fudbalu. Ponudu od Makabija iz Tel Aviva nije prihvatio, kako je rekao – iz privatnih razloga, ali se zato prisetio epizode u Votfordu.

Bio je to veoma čudan prekid saradnje s obzirom na to da su „stršljenovi“ tada bili legitimni kandidati za ulazak u Premijer ligu. Na kraju je Votford te sezone ušao u elitni engleski rang, a Ivić je objasnio kako je uopšte došlo do toga da se oproba u Čempionšipu.

– Ko prati fudbal zna da nije lako doći u Englesku. Meni je to bio izazov… Imao sam nedoumicu da li da odem ili ne. Ali, ne kajem se, bila mi je velika škola i iskustvo.

Vladimir Ivic prijateljska Partizan – PAOK 8.10.2016. Oktobar 8. 2016. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Nije lako raditi u Čempionšipu, a naš trener ističe i glavni razlog odlaska iz Votforda.

– Čempionšip je verovatno šesta najjača liga. Odmah nakon ovih liga petica. Fudbal je tamo specifičan. Premijer liga je evropski fudbal, a Čempionšip je klasičan engleski. Votford je imao ambiciju da se vrati u Premijer ligu što su i uspeli. Mimoišli smo se u načinu razmišljanja – kaže Ivić i dodaje:

– Trener sam koji kada me neko odabere, pre nego što potpišem ugovor, jasno stavim do znanja koja je moja funkcija, a koja sportskog direktora. Iskreno da vam kažem, nedelju dana nakon proglašenja za menadžera nedelje dobio sam otkaz! To je specifično, nisam hteo da prihvatam neke stvari kada je u pitanju struka.

Fudbal Memorijal Goran Bunjevcevic Bunja
Vladimir Ivic
Stara Pazova, 05.21.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Upoređuje bivši fudbaler Proletera, Partizana, Borusije Menhengladbah, AEK-a, PAOK-a i Arisa razliku između Votforda i Makabija iz Tel Aviva gde je radio.

– Imao sam skoro razgovor sa Krstajićem koji me je zvao da vidi kako je u Makabiju. Rekao sam mu: Tamo ćeš imati punu autonomiju u radu i niko ti se neće mešati, to je jako bitno za svakog trenera. To svako hoće da ima. Veliki problemi u Votfordu nastali su kada su počeli da se pojačavaju. Ko će da igra, kako će da igra… Preko nekih stvari ne mogu da pređem i to je bio glavni razlog odlaska.

Vladimir Ivic prijateljska Partizan – PAOK 8.10.2016. Oktobar 8. 2016. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Šuškalo se da su se on i robusni napadač Troj Dini posvađali i da je to zapravo najveći razlog odlaska…

– Radio sam do sada sa tri ekipe. U PAOK-u smo imali ogromne ambicije, Makabi je najveća ekipa i najtrofejnija u Izraelu, radio sam sa oko 70-80 igrača. Nigde nisam imao problem. Nije bitno šta je rečeno, već ko je rekao. Kada to vidim, ništa mi više nije važno. Ne bih komentarisao Dinija, na tome bih se zaustavio – rekao je Ivić za Meridian sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter