0
Fudbal

(190908) -- LONDON, Sept. 8, 2019 (Xinhua) -- England's head coach Gareth Southgate is seen during the UEFA Euro 2020 Qualifying Round Group A match between England and Bulgaria in London, Britain on Sept. 7, 2019. (Xinhua/Han Yan)

SAUTGEJT: ‘Ovo je veličanstvena godina za nas! Ipak, u našim glavama uvek će biti to finale’

Objavljeno: 25.12.21 u 18:17

Engleska je prvi put igrala finale Evropskog prvenstva nakon 55 godina!

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, ponosan je na ono što je njegov tim uradio tokom godine koja je na isteku. Englezi su blistali tokom Evropskog prvenstva, ali i tokom kvalifikacija za SP u Kataru 2022. godine. Poraz u finalu EP-a od Italije jedina je loša stvar za ekipu trenera Sautgejta.

-U našim glavama uvek će biti to finale i to što nismo uspeli da napravimo još taj jedan korak. Ali kada se pogledaju poslednja dva kvalifikaciona ciklusa, mi smo ekipa sa najviše golova u Evropi. Imamo i najbolji defanzivni učinak na svetskom nivou u poslednjih 12 meseci, a od 19 mečeva tokom kalendarske godine, samo 22 minuta proveli smo jureći rezultatski deficit.

PROČITAJTE JOŠ: VLADAN LUKIĆ NE MOŽE BEZ ZVEZDE: Bivši predsednik crveno-belih zapevao ‘Nek se Marakani vrate slavni dani’! (VIDEO)

-Nosili smo se sa pritiskom igranja velikog turnira kod kuće, plasirali se na Svetsko prvenstvo, a videli smo na primeru nekih velikih nacija, da to nije tek tako dato. Pride, izbacili smo dosta mladih igrača. Sve u svemu, bila je ovo veličanstvena godina – rekao je Sautgejt.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter