0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KAPITENSKO OBRAĆANJE DUŠANA TADIĆA: Mitrović zaslužuje veći klub, često se ljutim na njega! Fokusiran sam na ekipu i uvek sam tu! (VIDEO)

Objavljeno: 23.12.21 u 17:27

Zasluženo priznanje za fudbalera Ajaksa.

Srpski reprezentativac i kapiten Dušan Tadić, danas je dobio Zlatnu loptu FS Srbije za najboljeg igrača. Nakon dodeljenog priznanja, Tadić je u razgovoru za Sportklub pričao o ovom uspehu ali i o izazovima koji ga očekuju.

– Sigurno da je jedno od najdražih i mislim da je i ono bilo krunisano sa odlaskom na SP, tako da oba su mi podjenako draga, zato što je krunisano sa timskim uspehom, što je najbitnije. Lepa su individualna priznanja, ali kad se timski to zapečatira, tako da mislim da dobija poseban značaj.

Potom je upitan da li novinari premalo pišu o njemu i neverovatnim partijama koje pruža.

– Iskreno, ne razmišljam o tome. Fokusiran sam da sam uvek tu za ekipu, za moj Ajaks i za moju reprezentaciju. Uvek se trudim da dajem sve od sebe, da budem bolji, da bude bolja ekipa, tako da na to sam fokusiran. Ovo nekako dolazi samo po sebi, ti rekordi, titule, Liga šampiona, SP, to nekako dolazi samo po sebi.

Fudbalski Savez Srbije-Zltana Lopta 2021
Beograd, 23.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Narod sada očekuje od fudbalske reprezentacije mnogo, a Tadić ističe da je to opravdano.

– Najbitnije bi bilo tako neko timsko priznanje. To bi baš bilo lepo. Naravno da očekuju i mi očekujemo od nas, velika su očekivanja, samopouzdanje je veliko, Mister nam je ugradio to. Oseća se i u narodu i kod igrača. Mi moramo tako da nastavimo i da postavimo visoke ciljeve i onda ćemo videti šta će da bude.

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije
Srbija v Irska
Aleksandar Mitrovic celebrates after scoring a goal with Dusan Tadic (R)
Beograd, 24.03.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Za sam kraj, Tadić je pričao i o Aleksandru Mitroviću, istakavši da se često ljuti na njega što ne igra u nekom većem klubu.

– Ja bih voleo da ga vidim u velikom klubu. Mislim da on to zaslužuje kao igrač. On zna, ja se često ljutim na njega što igra u Čempionšipu, iako je on tamo srećan. Mislim da svojim ljudskim i igračkim kvalitetima zaslužuje mnogo veći klub, da to mora da traži od sebe i da jednostavno mora da ide u veliki klub, da igra tamo i da tamo postiže golove.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter