0
Košarka

FOTO: Instagram/Screenshot

SRBIJA IMA NAJBOLJEG BASKETAŠA NA SVETU: Nakon Evrolige i NBA, stiglo je na red i ovo priznanje!

Objavljeno: 20.12.21 u 20:18

Nema nam ravnih.

Kako se polako 2021. godina bliži kraju, FIBA je objavila i završnu listu najboljih basketaša. Na prvom mestu, našao se srpski basketaš Strahinja Stojačić (Ub) koji je sakupio čak 698.016 poena.

U stopu ga je čitave godine pratio sjajni Letonac Nauris Mijezis (691.506), kao i Karlis Lasmanis (688.362), ali je Stojačić uspeo da se izbori za ovo priznanje. Na četvrtom mestu nalazi se još jedan Srbin, Dejan Majstorović, dok su u TOP 10 još i Mihailo Vasić, Aleksandar Ratkov, kao i Marko Branković.

Srbija je tako još jednom dokazala da najbolji basketaši dolaze upravo iz naše zemlje. Podsećamo, s’obzirom da nastupa u BIG 3 ligi, Dušan Domović Bulut uglavnom nije igrao turnire pod otkriljem FIBA, pa samim tim nije bio u konkurenciji za bodove. Ipak, navijači će dugo pamtiti njegov herojski čin, kada je u propustio nekoliko kola u Americi, kako bi pomogao Srbiji na OI u Tokiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter