0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

OGLASIO SE PRETUČENI PREDSEDNIK JEDINSTVA: ‘Šutirao me je u stomak i rebra, idem do kraja po cenu života!’

Objavljeno: 17.12.21 u 15:54

Predsednik FK Jedinstvo Paraćin Duško Dukić nedavno je napadnut tokom meča tog kluba protiv Jagodine.

Dukić se u ovom momentu nalazi u bolnici, a u izjavi za Blic poručio je da su ga pretukli čelnici FK Jagodina – Vladica Milanović, predsednik kluba koji je ujedno i predsednik Pomoravskog okruga, potom Srđan Lukić direktor Omladinske škole i Nenad Milovanović, poznat po nadimku Belina, pomoćni trener.

Do incidenta je došlo toko mutakmice dva kluba, nakon što je Dukić sudiji rekao da je gol Jagodine neregularan.

– Pretukli su me ljudi koji vode FK Jagodina, Vladica Milanović, Srđan Lukić i Nenad Milovanović Belina. U 85. minutu utakmice, sa rezultatom 0:0, dogodila se situacija u kojoj je glavni sudija bio u nedoumici da li je gol regularan ili ne. Ustao sam sa klupe, prišao mu i rekao da je neregularan, a on mi je dao „crveni karton“ i poslao me u svlačionicu. Odmah sam napustio teren i otišao u tunel da bih ispratio još 5 minuta igre. Sudije su potom donele odluku da gol nije regularan i poništili su pogodak. U tom trenutku, trojica čelnika koje sam na početku naveo su sa obezbeđenjem sišli iz svečane lože na stadion. Prvo su vršili pritisak na sudije, a potom su povukli ekipu i krenuli na mene, kaže Duško Dukić za ‘Blic’.

Do incidenta je došlo u tunelu, u koji su prema Dukićevim rečima uleteli predstavnici Jagodine.

– Kada su me videli krenuo je stamopedo! Prvo me je Belina udarao, pa onda ostali. Gurali su me ka vratima, ka izlazu na kojem se nalazilo obezbeđenje. U jednom trenutku sam se našao ispred ulaznih vrata stadiona, tu me je čekalo pet osoba među kojima je bio Goran Milanović. Tada su počele brutalne batine. Srđan Lukić, koji me je najviše gurao, udario me je otpozadi šakom u glavu, a onda me šutnuo nogom u predelu nosa. Milanović me je šutnuo dva puta u stomak i rebra, a Belina me je sve vreme udarao sa strane sve dok nisam izgubio svest. Tukli su me oko dva minuta. Za to vreme, moji igrači su sve posmatrali kroz staklena vrata na kojima je stajalo obezbeđenje koje im nije dalo da uđu i pomognu mi – priča Dukić kojeg je Hitna pomoć krvavog prevezla u bolnicu.

Lekari su mu, kako kaže, konstatovali teške telesne povrede opasne po život.

– Fraktura nosa, posekotine na usnama, ogrebotine na rukama i pucanje plućne maramice, potom nagnječenje rebara, za šta postoje medicinski dokazi u kojima se navodi da su povrede opasne po život, priča predsednik Fudbalskog kluba Jedinstvo Paraćin koji leži na odeljenju za hirurgiju.

Za isti izvor potvrđeno je da je čitav slučaj prijavljen policiji. Takođe, vinovnik ovog incidenta koji je prebio sudiju kažnjen je sa 30.000 dinara, Novica Tončev je suspendovan iako su sudije dale izveštaj da nikakvnog napada nije bilo. Odluka je Ivana Nikolića, disciplinskog sudije. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter