1
Evrokup

Dallas Moore Partizan - Slask, Evrokup, Eurocup 15.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PARTIZAN POBEDIO UZ POMOĆ SUDIJA: Hitno saopštenje Evrolige, još uvek se ne stišava bura oko sporne situacije!

Objavljeno: 17.12.21 u 12:13

U ‘Štark Areni’ je preksinoć viđena prava košarkaška drama.

Partizan je na svom terenu ugostio ekipu Slaska, u okviru sedmog kola Evrokupa. Tim koji sa klupe vodi Željko Obradović mučio se većim delom utakmice, da bi u samom finišu napravio veliki prokret i stigao do veoma bitne pobede.

Međutim, dan nakon utakmice govorilo se o pojedinim sudijskim odlukama koje su u i te kako uticale na tok meča, i po mišljenjima mnogih, odlučile pobednika.

Trener gostujuće ekipe Andrej Urlep rekao je posle meča da su sudije pogrešile u poslednjem napadu, on smatra da je trebalo je da se svira faul nad njegovim igračem, a ne aut za crno-bele.

Povodom toga, Evroliga se oglasila saopštenjem koje Vam prenosimo u celosti:

– S obzirom na spekulacije o situaciji na kraju meča Partizan – Šlask odigranog 15. decembra 2021. u sedmom kolu Evrokupa, zaključak je:

U četvrtoj četvrtini na pet sekundi do kraja, loptu je u igru ubacio Ivan Ramljak iz Šlaska. Loptu je dodao do Lukaša Kolende koji je krenuo ka košu i došlo je do kontakta sa Zekom Ledejom posle kojeg je lopta izašla van terena. Sudije su procenile da je lopta izašla od igrača Šlaska i posed je dodeljen Partizanu. Do kontakta je došlo kada je Ledej bio u odbrambenom polukrugu, a Kolenda bio pri šutu u skoku. Zbog toga je Ledeju trebalo dosuditi faul u odbrani i dodeliti dva slobodna bacanja za Kolendu.

Zapratite nas na novom Instagram profilu – hotsport.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter