0
Evrokup

Partizan - Slask, Evrokup, Eurocup 15.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ŽOC U ČUDU NAKON INFARKT ZAVRŠINICE: Pojedinci su ga oduševili, a njemu još uvek nije jasno kao je Partizan pobedio Slask!

Objavljeno: 16.12.21 u 08:23

U 7. kolu 7Days Evrokupa, crno-beli su u poslednjem minutu preokrenuli meč i stigli do važne pobede protiv Slaska. Na kraju, Partizan je slavio rezultatom 75:73 (22:15, 15:20, 17:17, 21:21).

Crno-beli sada, posle sedam odigranih utakmica imaju učinak od šest pobeda i jednog poraza. Računajući obe grupe, Parni valjak zahvaljujući sinoćnjoj pobedi ima najbolji skor i zauzima ne samo prvo mesto u grupi A, već i u čitavom takmičenju.

– Ekipa Slaska zaslužuje čestitke na dobro odigranoj utakmici. Iako smo imali prednost tokom prvog poluvremena, pronašli su način da se vrate u utakmicu. Takođe, slična situacija je viđena i tokom poslednje četvrtine. Za mene je čudo način na koji smo pobedili na večerašnjem meču, ali to nije razlog da ne čestitam svojim igračima. Želeo bih da čestitam i navijačima, koji su uvek uključeni u utakmicu na pozitivan način, a sada su pomogli igračima da povrate samopouzdanje i na kraju dođu do pobede – rekao je Željko Obradović nakon meča.

Dok su na parketu zajedno bili Smailagić, Koprivica, Madar, Glas i Trifunović, Partizan je zaista izgledao moćno.

Ubedljivo najbolje smo igrali sa njima to pokazuje i statistika i to su mladi momci koji pokazuju da mogu da igraju. Ne mogu isti da igraju 40 minuta. Svi su doprineli i zato smo pobedili. Kada se pobedi igrači su bitni tako je bilo večeras, mi smo imali koncentraciju do određenog trenutka do određenog nivoa igrači koji ulaze nisu sigurni šta žele u napadu a šta u odbrani. Pobedili smo jako važnu utakmicu – dodao je trener crno-belih.

Trener crno-belih se susreo sa raznim kadrovskim problemima.

– Trifunovića je bilo teško gledati (posle pada na glavu i razbijanja arkade prim. aut). Posle par minuta se vratio i izrazio želju da se vrati, hvala mu na tome. Glas je osetio u obe noge grčeve. Bilo je nemoguće da se vrati da igra. Smailagić se u jednom trenutku žalio. Pokušao sam da koristim Kuruca, ali je odradio trening jedan samo, ali dečko nije spreman. Sam je tražio da igra, što je za pohvalu. Nadam se da će biti u stanju da pomogne ekipi na narednom meči. Ledeja je stigao umor. O svemu tome moramo da vodimo računa. Mora ekipa da nađe način i da igra. To je i naš posao.

Izabranici Željka Obradovića su u poslednjem minutu preokrenuli meč i stigli do važne pobede protiv Slaska.

Ovo je košarkaška utakmica. Nema opuštanja, a naš pristup prema ovom timu je bio maksimalan. Znali smo na koji način igraju. Kad vodiš utakmicu, daješ zadatke sa klupe, osnovna stvar je da tim bude koncentrisan. Ja ću probati da timu pada što manje koncentracija. Ima trenutaka kada im nešto drugo odvlači pažnju. Onda malo manje vode računa o odbrani… Verujem u tim, drago mi je da imamo u svakoj utakmici veliku želju. Uvek možemo da tražimo pozitivne stvari, a moj posao je da analiziramo ono što je negativno – zaključio je trener crno-belih.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter