0
Evrokup

Partizan - Slask, Evrokup, Eurocup 15.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PARTIZAN SLAVIO NAKON VELIKE DRAME U BEOGRADU: Slask prokockao +5 na manje od dva minuta do kraja! (FOTO)

Objavljeno: 15.12.21 u 22:33

Dangubić heroj crno-belih!

Partizan je savladao Slask Vroclav rezultatom 75:73. Utakmica 7. kola grupne faze Evrokupa odigrana je u ‘Štark Areni‘ u Beogradu. Gosti iz Poljske su ozbiljno namučili Partizan. Slask je pružio snažan otpor i bio nadomak pobede. Ipak, izabranici Željka Obradovića su iskoristili greške protivnika i odigrali na odličan način u samom finišu utakmice.

Gosti su izgledali bolje u uvodnim minutima meča. Poljski predstavnik, u po rangu drugom košarkaškom takmičenju u Evropi, stekao je sedam poena prednosti sredinom prve deonice. Slask Vroclav je vodio sa 8:15.

Ubrzo je usledila odlična reakcija domaće ekipe. Partizan je napravio fantastičnu seriju od 18 uzastopnih poena. Gosti dugo nisu uspeli da pronađu adekvatno rešenje u ofanzivi i Partizan je već početkom druge četvrtine stekao 11 poena prednosti.

Maksimalna prednost koju su crno-beli stekli u prvom delu igre bila je +13. Slask je ponovo uspeo da se konsoliduje i pre odlaska na pauzu je značajno ublažio prednost domaćih (37:35).

Partizan – Slask, Evrokup, Eurocup 15.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Domaći su imali prednost do samog finiša utakmice. Slask je strpljivo čekao svoju šansu. Poljaci su na manje od dva minuta do kraja utakmide imali pet poena prednosti.

Usledila je odlična reakcija domaćina. Partizan je na iskusan način odigrao stigao do šestog trijumfa u grupi A. Crno-beli su kaznili sve greške protivničke ekipe, a heroj utakmice je Nemanja Dangubić. Reprezentativac Srbije je pokupio ofanzivni skok nakon promašaja Uroša Trifunovića, a zatim je pogotkom vrednim dva poena doneo vođstvo domaćem sastavu.

Najbolji igrač u redovima Partizana bio je Gregor Glas. On je završio utakmicu sa učinkom od 18 postignutih poena, tri skoka i pet asistencija. Pratio ga je Trifunović sa 12, dok su Avramović i Ledej dodali po 10 poena.

Kanter je bio najefikasniji igrač Slaska. Turski košarkaš ubacio je 21 poena, uz sedam skokova i jedno uspešno dodavanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter