0
Ostali sportovi

Uros Bregar Handball match Serbia - Slovakia, Srbija - Slovacka Belgrade, Serbia on April 21, 2021. 21.4.2021. April 21. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

UROŠ BREGAR: ‘Ponosan sam! Osim utakmice sa Rusijom, sve smo odigrali na zaista dobrom nivou’

Objavljeno: 14.12.21 u 18:19

Rukometašice Srbije su završile učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji i u šest odigranih utakmica zabeležile četiri pobede i dva poraza – protiv olimpijskog šampiona Francuske i olimpijskog vicešampiona, selekcije Rusije.

Trećim mestom u drugoj fazi takmičenja nije obezbeđen plasman u četvrtfinale, ali je naša izmenjena i podmlađena selekcija ostavila izuzetno pozitivan utaisak borbenošću i karakterom koji je pokazala.

– Imali smo želju da idemo u drugi krug i da odigramo šest utakmica. Dosta smo podmladili tim tako da je to bio veliki test za sve nas. Dobro smo odigrali utakmicu sa Poljskom i dobro započeli prvenstvo. Zatim smo dobro odigrali sve utakmice u grupnoj fazi osim utakmice sa Rusijom. Imali smo crveni karton Marije Petrović u desetom minutu i malo nad je iznenadio, izgubili smo ritam utakmice, loše odigrali i izgubili. U drugoj fazi smo odigrali zaista tri dobre utakmice. Ekipa se u utakmici protiv Crne Gore vratila u meč posle lošeg prvog poluvremena i pokazala je karakter, volju i želju. Držali smo se do kraja sistema koji nam je doneo pobedu. Sada kada se vratim na utakmicu sa Francuskom, baš je šteta, mislim da smo u toj utakmici zaslužili bar bod. Ali tako je u sportu, na kraju se rezultat preokrenuo i izgubili smo.

PROČITAJTE JOŠ: FANTASTIČAN MEČ NA ‘KARAĐORĐU’: Nikolić postigao pogodak sezone, autogol domaćih za pobedu Spartaka u 93. minutu! (VIDEO)

-Posle Francuske smo bili emotivno prazni i malo fizički umorni. Zbog povreda su pod znakom pitanja bili nastupi Jovane Stoiljković i Jovane Kovačević. One su stisnule zube i odgrale koliko su mogle i bio sam veoma zadovoljan. Utakmicu protiv Slovenije smo igrali dobro od prvog minuta, kontrolisali utakmicu i baš sam ponosan na to. Vrlo sam ponosan na to kako smo odigrali celo prvenstvo. Osim utakmice sa Rusijom, sve smo odigrali na zaista dobrom nivou – započeo je sumiranje utisaka sa takmičenja u Španiji selektor Srbije, Uroš Bregar, a zatim nastavio:

– U utakmici sa Islandom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo smo svi nešto naučili. Ta utakmica je bila pokazatelj šta nije u radu i šta moramo da promenimo. Stručni štab i ja smo postavili sistem i ciljeve za ovo Svetsko prvenstvo i od igračica sam na svakoj utakmici tražio da se tog sistema pridržavaju. Kada smo ispunjavali sve zadatke, bilo je kako treba i to nam je donosilo pozitivne rezultate.

Bregar je uveo  nove i mlade rukometašice u sistem.

– Najmlađe igračice su baš rasle kroz takmičenje, iz utakmice u utakmicu. I ove utakmice sa Severnom Makedonijom koje smo igrali uoči puta u Španiju, dale su nam neke odgovore. Imamo četiri nova krila koja su u drugoj ulozi, Stamenić i Kocić na jednoj strani, Lovrić i Kojić na drugoj strani. Zatim Jelena Agbaba i Marija Petrović koje takođe bila u novoj ulozi i odradila dobar posao, tu su i bile i Anđela Janjušević i Marija Agbaba. Imali smo igrače koji su stariji i iskusniji, od golmana Graovac i Risović, preko bekova Stoiljković, Liščević i Radojević za koje se vidi da imaju iskustvo i kvalitet. One su na ovom takmičenju bile igračice na koje zaista mogu da se oslonim. Sa druge strane Kovačević nije toliko mlada sa 26 godina, prvi put je trebalo da bude u nekoj važnijoj ulozi i šteta što se povredila. Na kraju mislim da smo izvukli, ne baš maksimum jer uvek ima prostora za napredak, ali mislim da smo uz pozitivnu energiju izvukli visok nivo igre reprezentacije Srbije.

Sledi mala pauza od reprezentacije, vraćanje klupskim obavezama, a zatim nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

– U martu nas čeka baš težak protivnik, reprezentacija Švedske. I na ovom Svetskom prvenstvu igra zaista na visokom nivou, igraju prototip rukometa u smeru u kome sad igra ide. Dosta trče, agresivne su u odbrani, individualno su dobre u napadu i dobro sarađuju kao kolektiv, tako da će u martu biti baš teško. Moramo da se ozbiljno spremimo za njih, igramo prvu utakmicu kod kuće, pa zatim u Švedskoj i želeo bih da i taj period završimo na visokom nivou. I na kraju kada nas budu čekale revanš utakmice sa Islandom i Turskom da vratimo ono što smo izgubili na Islandu –  zaključio je  Bregar.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter