0
Domaći fudbal

Nemanja Nikolic Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Spartak Beograd, 26.09.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

FANTASTIČAN MEČ NA ‘KARAĐORĐU’: Nikolić postigao pogodak sezone, autogol domaćih za pobedu Spartaka u 93. minutu! (VIDEO)

Objavljeno: 14.12.21 u 17:27

Ljubitelji domaćeg fudbala uživali su u meču 20. kola Superlige Srbije. 

Na stadionu ‘Karađorđe‘ odigrana je odložena utakmica nacionalnog prvenstva Srbije, između domaće Vojvodine i Spartaka iz Subotice. Derbi severa Srbije završen je pobedom gostujućeg tima. U Novom Sadu odigrana je jedna od najzanimljivijih utakmica u ovosezonskom takmičenju. Izabranici Vladimira Gaćinovića su slavili rezultatom 2:3.

Spartak je bio konkretniji rival tokom prvih 45 minuta igre. Gosti su bili odlučni u nameri da zatresu mrežu iskusnog Gorana Vukliša. Posed lopte bio je izjednačen, a Spartak je pronašao recept za odličnu realizaciju prilika.

Fudbaler rođen 2001. godine, Luka Bijelović, doveo je gostujući sastav u vođstvo u 24. minutu igre. Direktnija igra u ofanzivi isplatila se fudbalerima iz Subotice.

Nije se dugo čekalo na novo uzbuđenje. Gol o kome će se dugo pričati postignut je u 34. minutu. Bivši napadač Partizana, Nemanja Nikolić, upisao se u strelce na spektakularan način. Topić je pogrešio na sredini terena, a do lopte je prvi došao iskusni napadač. Nikolić je primetio da je Vukliš bio van kaznenog prostora i procenio da je to idealan trenutak za udarac. Nemanja je lobovao iskusnog čuvara mreže sa oko 50 metara udaljenosti od gola.

Izabranici Slavoljuba Đorđevića još jednom su pokazali kakav karakter poseduju. ‘Stara dama‘ nije spustila gard u nastavku, već je krenula u ofanzivu, sa željom da se što pre rezultatski vrati u meč.

Navijači domaće ekipe imali su razloga za slavlje već u 60. minutu. Nemanja Čović je postigao četvrti pogodak u Superligi Srbije i tako vratio veru u uspeh crveno-belima.

Erupcija oduševljenja na tribinama stadiona ‘Karađorđe‘ usledila je nakon pogotka za izjednačenje. Nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde, Veljko Simić, zatresao je mrežu Spartaka i postao najbolji strelac ‘Stare dame’ ove sezone.

Spartak nije želeo da menja stil igre. Uslovi za igru nisu bili idealni, ali timovi su želeli da se nadmeću. Po svemu prikazanom, nerešen rezultat bio bi najrealniji ishod utakmice, ali po ko zna koji put dokazano je da je sreća jedan od ključnih faktora. Ona je ovog puta ‘pogledala’ gostujuće fudbalere.

Iskusni fudbaler Vojvodine, Novica Maksimović, zatresao je sopstvenu mrežu u trećem minutu sudijske nadoknade i tako postavio konačnih 2:3.

Vojvodinu pred odlazak na pauzu očekuje teško gostovanje. Izabranici Slavoljuba Đorđevića putuju u Novi Pazar, gde će 16. decembra odmeriti snage sa ekipom Dragana Radojičića. Spartak istog dana stiže u Kruševac. Ekipa iz Subotice će pokušati da iznenadi favorizovani Napredak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter