0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

TERZIĆEVA ‘MAGIJA’ NA DELU: Generalni direktor crveno-belih najavio ‘bombu’ – stiže igrač koji je igrao sjajno u LŠ, i to za džabe!

Objavljeno: 10.12.21 u 13:06

Jutro nakon ogromnog podviga Crvene zvezde, generalni direktor ekipe sa Marakane Zvezdan Terzić ne skida osmeh sa lica. Potpuno razumljivo, Zvezda je obezbedila plasman u 1/8 finala Lige Evrope.

Terzić je otvorio dušu te je govorio o brojnim temama. Nema mnogo prostora za slavlje, crveno-beli se okreću novim izazovima u Superligi Srbije.

Razmišljam samo o Surdulici i TSC-u. Sve je ovo lepo što smo uradili, ali mi moramo da budemo šampioni da bi stvarno osetili benefite ovih uspeha. Najveći uspeh svega ovoga su ti koeficijenti koji su Zvezdu doveli na 35. mesto u Evropi i Srbiju na 11. mesto. Navijači treba da slave, ali mi unutra kluba moramo da privedemo prvenstvo kraju. Da u ova dva meča do kraja jeseni uzmemo šest bodova. A o evropskim utakmicama ćemo razmišljati o martu, velika je stvar što u februaru nećemo igrati Evropu nego ćemo se fokusirati na derbi. Moramo da pobedimo, mislim da smo bolja ekipa i Zvezda mora da bude šampion ove godine – rekao je Terzić i dodao:

Svesni smo slabih tačaka u našem timu, svesni smo da smo podighli lestvicu očekivanja i ono što planiramo, a to je konstantno igranje u grupnoj fazi LŠ, znači da moramo još da se pojačamo. Nedostaje nam brzina i hitrina, ovoj ekipi fali sveže krvi. Zvezda kao klub napreduje i svesni smo da moramo da dovodimo još bolje igrače. Veliki deo posla smo odradili ostankom Dejana Stankovića , on će moći da se fokusira na Zvezdu, kao i igrači. Imamo dve-tri pozicije gde želimo da se pojačamo. Špic Ohi je već potpisan, za desetak dana dolazi u Beograd da izabere stan. Imamo još par pozicija gde nam trebaju brži igrači. Zvezda će u perspektivi biti bolja i moćnija nego što je bila u prethodnom periodu, i to je normalno.

Mitar Mrkela Dejan Stankovic Zvezdan Terzic Okupljanje prozivka fudbalski klub Crvena Zvezda foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Ogromne zasluge pripadaju treneru crveno-belih, Dejanu Stankoviću.

– Ne bih govorio o tome koliko je bilo teško zadržati Stankovića. To je iza nas, okrećemo se onome što smo planirali u narednom periodu. Sve će biti lakše sa Stankovćem na klupi. Ogromno hvala i njemu i igračima. Malo ko je verovao posle žreba, kada smo dobili grupu, da možemo da budemo prvi u grupi. Mi smo verovali i ostvarili smo plan.

Terzić je govorio o potencijalnim pojačanjima.

Mustafa će verovatno biti priključen pripremama, od njega zavisi da li će se izboriti da ostane sa timom. Dobiće šansu, zaslužio je da se nađe na spisku putnika za pripreme. Arboleda – da! Pregovaramo sa njim. Mislim da je šteta ispustiti jednog takvog igrača koji je igrao na visokom nivu u LŠ. A dolazi džabe, jer mu je istekao ugovor. Videćemo u narednom periodu šta ćemo. Skautirali smo dosta igrača kojima ističu ugovori sada ili za šest meseci. Svesni smo da ono što nama treba, a to je dobro, kvalitetno, brzo i mlado, da to mnogo košta. To prevazilazi finansijske mogućnosti Zvezde. A opet, moramo investirati ako želimo da igramo u LŠ. Sigurno da ćemo morati u januaru nešto i da prodajemo, ali ćemo se potruditi da ne idu oni nosioci koji nam donose kvalitet. Zvezda je jedna ozbiljna mašinerija gde imamo troškove od 2,5 miliona na mesečnom nivou. Nije lako obezbediti finansije, ali kako smo radili ranije nema sumnje da ćemo i sada uspeti – rekao je Terzić, a prenosi Telegraf.
ZAPRATITE NAS I NA NAŠEM NOVOM INSTAGRAM PROFILU @_hotsport.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter