0
Evrokupovi

BELGRADE, SERBIA - DECEMBER 11: Kylian Mbappe of Paris Saint-Germain reacts during the UEFA Champions League Group C match between Red Star Belgrade and Paris Saint-Germain at Rajko Mitic Stadium on December 11, 2018 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

TANDEM MBAPE-MESI LAKO PROTIV BELGIJANACA: Lajpcig iznenadio Mančester Siti!

Objavljeno: 07.12.21 u 20:48

Završene su dve utakmice 6. kola grupne faze najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi!

Pari Sen Žermen je na rutinski način savladao Klub Briž. Klub iz prestonice Francuske je lako izašao na kraj sa gostima iz Belgije. Utakmica na ‘Parku prinčeva’ završena je rezultatom 4:1.

Domaćin je na perfektan način ‘otvorio’ meč. Kilijan Mbape je ponovo pokazao zašto je ‘noćna mora’ za čuvare mreže širom Evrope.

Francuski reprezentativac je doneo vođstvo PSŽ-u već u drugom minutu susreta. Navijači aktuelnog vicešampiona Lige 1 nisu dugo čekali na promenu rezultatu. Do novog uzbuđenja došlo je već u sedmom minutu. Anhel Di Marija je uposlio Mbapea, a brznogi ofanzivac je duplirao prednost Pari Sen Žermena.

Kilijan je tako ispisao još jednu stranicu istorije. Mbape je sa 22 godine i 352 dana postao najmlađi fudbaler koji je postigao 30 golova u Ligi šampiona. Greška je ako ste mislili da je to jedini rekord koji je mladi Francuz danas oborio. Mbapeu je bilo potrebno samo minut i 12 sekundi da postigne prvi pogodak, što je od danas zvanično drugi najbrži gol koji je PSŽ upisao u elitnom takmičenju.

Dva pogotka, za manji vremenski period, jedino je Rodrigo uspeo da postigne pre Kilijana. Napadač Real Madrida je to uradio 2019. godine na utakmici protiv Galatasaraja.

Igrao se 38. minut kada se u strelce upisao legendarni Argentinac, Lionel Mesi. U ulozi asistenta našao se Klijan Mbape.

Gosti su nakon pauze krenuli veoma hrabro. Belgijanci nisu želeli da se obrukaju na ‘Parku prinčeva’. Ubrzo se isplatila agresivna i ofanzivna igra Briža. Vezista Mats Rits je smanjio na 3:1 u 68. minutu utakmice.

Konačan rezultat postavljen je u 76. minutu meča. Sudija Mancano je pokazao na belu tačku, a ogovornost je preuzeo Lionel Mesi.

Aktuelni osvajač ‘Zlatne lopte‘ je bio siguran prilikom izvođenja kaznenog udarca.

PROČITAJTE JOŠ: BUDUĆNOST SE NIKADA NE PREDAJE: Uprkos svim problemima, Džikić optimističan pred novi izazov u Evrokupu! (VIDEO)

U grupi A je odigrana i druga utakmica u identičnom terminu. ‘Red Bul Arena’ je bila mesto odigravanja duela između Lajpciga i Mančester Sitija. Domaći sastav je napravio veliko iznenađenje i trijumfom 2:1 obezbedio je plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Izabranici Pepa Gvardiole ne moraju da strahuju zbog poraza, jer su još pre utakmice u Nemačkoj obezbedili prvo mesto u grupi A i direktan plasman u narednu fazu elitnog takmičenja.

Mladi Dominik Soboslai je pogodio za prednost Lajpciga u 24. minutu. Reprezentativac Austrije, Konard Lajmer, upusao je asistenciju.

Pokušavao je tim sa ‘Etihada‘ da dođe do izjednačenja, ali Lajpcig je još jednom pokazao kvalitet na domaćem terenu. Nemačka ekipa je igrala vrlo disciplinovano u defanzivnoj liniji, a napadi su uvek bili opasni po gol Zakarija Stifena.

Gosti su najbolju priliku imali u finišu prvog dela igre. Kevin De Brujne je fantastično šutirao iz slobodnog udarca, ali golman domaće ekipe je paradom ulepšao udarac iskusnog veziste.

Nemci su prednost duplirali u 74. minutu. Portugalski napadač, Andre Silva, upisao se u strelce na trećem uzastopnom meču u svim takmičenjima.

Englezi su uspeli da ublaže poraz pogotkom Rijada Mareza u 77. minutu. Siti je utakmicu završio sa igračem manje na terenu, pošto je Kajl Voker zaradio direktan crveni karton u 83. minutu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter