0
Evrokup

head coach Aleksandar Dzikic Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

BUDUĆNOST SE NIKADA NE PREDAJE: Uprkos svim problemima, Džikić optimističan pred novi izazov u Evrokupu! (VIDEO)

Objavljeno: 07.12.21 u 19:30

Od početka godine, Budućnost se suočava sa raznim kadrovskim problemima.

Uprkos tome, ekipa iz Podgorice se dobro drži, te igra dobro i u ABA ligi i u Evrokupu. Sutra, pred izabranicima Aleksandra Džikića je novi izazov.

U okviru šestog kola Evrokupa, Budućnost će odmeriti snage sa ekipom Promiteas.

Naš rival je napravio određene promene, a benefiti se mogu videti. Radi se o timu koji je dobro balansiran, sa dosta talentovanih igrača i iskustva. Ekipa iz Grčke igra dobru košarku u poslednje vreme. Mi se nalazimo u specifičnoj situaciji, nedostaje nam dosta igrača pa je i naš ritam isprekidan. Mi ćemo se držati zajedno i nastojati da damo sve od sebe – naglasio je Džikić.

Marko Jagodić-Kuridža je rekao da se Budućnost nikada ne predaje.

– Najvažnije je da smo pobedili ekipu SC Derbija. U pitanju je utakmica koja je došla u baš nezgodnom trenutku za nas. Uspeli smo da zbijemo redove, uspeli smo da stignemo do pobede sa svega osam igrača, a pored toga, nismo imali gotovo ni jedan zajednički trening jer je mnogo momaka igralo za reprezentacije tokom prvog prozora za Mundobasket. Odigrali smo veoma dobro u meču koji je ostao iza nas. Uoči duela sa Promiteasom u Grčkoj, ostvarili smo trijumf koji nam mnogo znači kada je rezultat u pitanju, ali i atmosfera u ekipi. I dalje imamo velikih problema sa sastavom, meč u Grčkoj je takođe u lošem momentu za nas, ali ne možemo da biramo. Ostaje da se vidi da li će Vili Rid moći da nam pomogne u utakmici koja sledi. U svakom slučaju, ukoliko Vili ne bude mogao, nas osam, ćemo nastojati da borbom od prvog do poslednjeg minuta, budemo konkurentni i stignemo do pobede. Naravno da neće biti lako, ali ova ekipa se nikada ne predaje, pa neće ni protiv Promiteasa – rekao je iskusni krilni centar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter