0
Evrokupovi

FOTO: Youtube screenshot

KAKVA DRAMA U ŠPANIJI! TURPAN POKAZAO ČETIRI CRVENA KARTONA: Atletiko je u nokaut fazi!

Objavljeno: 07.12.21 u 23:17

Liverpul ‘srušio’ Milan na ‘San Siru’!

Utorak i sreda su namenjeni za odlučujuće mečeve grupne faze Lige šampiona. Očekivala su se uzbuđenja na terenima širom Evrope, a akteri su ih opravdali u svakom smislu.

Najveća drama viđena je u grupi B! Fudbaleri Porta su na stadionu ‘Dragao‘ ugostili Atletiko Madrid, dok je Milan na ‘San Siru‘ dočekao Liverpul. Do poslednjeg sudijskog zvižduka nije se znalo ko će se pridružiti prvoplasiranom Liverpulu u nokaut fazi elitnog takmičenja.

‘Erupcija’ strasti i emocija najbolje opisuje utakmicu u Portugalu. Sudija Turpan je pokazao čak četiri crvena kartona.

Porto je tokom cele utakmice kontrolisao posed lopte. Aktuelni šampion Španije bazirao se na svoj stil igre. Disciplina i čvrsta defanziva su recept za uspeh Dijega Simeonea.

Domaći su bili konkretniji u prvom delu igre i zapretili su u šest navrata. Španski klub je uputio dva udarca ka golu Dioga Košte.

Želeo je Porto da nastavi u istom ritmu nakon velike pauze, ali sve se promenilo u 56. minutu. Francuski reprezentativac, Antoan Grizman, postigao je pogodak vredan plasmana u narednu fazu takmičenja. U ulozi asistenta našao se njegov sunarodnik, Toma Lemar. 

Lopta je napustila teren, a Karasko je prvi došao do nje i nije dozvolio domaćim igračima da je ubace u igru. Janik je udario protivničkog fudbalera i nastao je pravi haos. Sudija je uz pomoć redara zaustavio  masovnu tuču, a crveni karton je dobio reprezenativac Belgije.

Samo tri minuta kasnije iz igre je isključen Vendel. U pitanju je gotovo identična situacija kao kada je Karasko ‘zaradio’ crveni karton. Ponovo je izbio fizički okršaj, a sudija Klemon Turpan je spremio još dva crvena kartona. Jedan je namenio članu stručnog štaba gostujućeg tima, a drugi Agustina Markesinu na klupi Porta.

Sve je rešeno u 90. minutu. Grizman je proigrao Anhela Koreu, a Aregantinac je utišao ‘Dragao‘ i odveo Atletiko u nokaut fazu.

Rodrigo De Paul je pogodio u 92. minutu za ubedljivih 0:3. Konačan rezultat postavljen je u 95. minutu. Serhio Oliveira je sa bele tačke smanjio na 1:3.

PROČITAJTE JOŠ: PRVI PORAZ SRBIJE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Ruskinje obezbedile prvo mesto!

Liverpul je na stadionu ‘San Siro‘ savladao domaći Milan sa 1:2. Tim Jirgena Klopa je takmičenja u grupnoj fazi završio sa maksimalnim brojem osvojenih bodova. Milan je porazom izgubio šanse za ‘proleće’ u Evropi, pa će svoju šansu za dokazivanje na evropskoj sceni tražiti naredne sezone.

Domaćin je do prednosti stigao u u 29. minutu. Nakon kornera, Fijako Tomori je zatresao mrežu iskusnog Alisona. Asistenciju je upisao Alesio Romanjoli.

Liverpul je brzo izjednačio! Mo Salah je pokupio odbitak i poslao loptu ispod prečke u 36. minutu.

Konačan rezultat postavljen je u 55. minutu. Divok Origi je zatresao protivničku mrežu i eliminisao Milan iz Evrope!

Rezultati:

Grupa A:

Pari Sen Žermen – Klub Briž 4:1

Lajpcig – Mančester Siti 2:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa B:

Milan – Liverpul 1:2

Porto – Atletiko Madrid 1:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa C:

Ajaks – Sporting 4:2

Borusija Dortmund – Bešiktaš 5:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa D:

Real Madrid – Inter 2:0

Šahtjor – Šerif 1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter