0
Domaći fudbal

Momcilo Moca Vukotic-Sahrana Topcidersko groblje Beograd, 07.12.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

ISPRAĆAJ DOSLEDAN VELIKANU: Crno-bela ‘desetka’ je ispraćena u večnost – Moca Vukotić sahranjen na Topčiderskom groblju! (FOTO)

Objavljeno: 07.12.21 u 15:56

U Skupštini grada Beograda, održana je komemoracija Momčilu Moci Vukotiću, legendi Partizana i jednom od najboljih fudbalera crno-belih u istoriji.

Danas, na Topčiderskom groblju vladala je ogromna tuga. Legendarni Moca je ispraćen na večni počinak. Čelnici Partizana, članovi porodice, prijatelji i poštovaoci lika i dela proslavljenog fudbalera poslednji put su se oprostili od Momčila Vukotića.

Na groblju je bila cela ‘četa’ Aleksandra Stanojevića, zatim Vladimir Vermezović, Goran Stevanović, Stanislav Karasi i mnogi fudbalski radnici koji su zajedno sa Mocom ostavili dubok trag u Humskoj ulici.

Momcilo Moca Vukotic-Sahrana Topcidersko groblje
Beograd, 07.12.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbalski klub Partizan se emotivnim rečima oprostio od velikana.

– U knjigama će ostati zapisan kao Momčilo Vukotić, najpre kao dečak koji je sa dve godine učlanjen u Fudbalski klub Partizan, zatim kao neko ko je sa 12 počeo da trenira fudbal u crno-beloj opremi, odnosno kao mladić koji je sa 18 debitovao za prvi tim našeg kluba. Tu piše i da je do skoro bio rekorder po broju nastupa za Partizan, pre nego što ga je prestigao Saša Ilić, a zabeleženo je i da ima osvojene tri šampionske titule uz 339 postignutih golova.

E, taj Momčilo Vukotić za sve nas u Humskoj uvek je bio i uvek će ostati kratko i jasno – Moca. Veliki čovek i najveći fudbaler koji je obukao prugasti crno-beli dres. Neko ko je ljubav prema Partizanu dokazivao igrama na terenu i gospodskim držanjem van njega, a ko je u teškim trenucima za klub koji voli odlučio da se vrati i na taj način još jednom zasluži poštovanje.

Sedeo je i na klupi našeg Partizana, bio direktor Omladinske škole i džentlmen koji je uvek i na svakom mestu čuvao čast i dostojanstvo, najpre sebe i svoje porodice, a onda i kluba koji je tako iskreno voleo. Majstor koji je od fudbala pravio umetnost i od fudbalskih mečeva sportske praznike o kojima se dugo pričalo. Moco, zbogom, hvala ti za sve i neka ti je večna slava – stoji u tekstu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter