0
Domaći fudbal

Momcilo Moca Vukotic-Komemoracija Skupstina grada Beograd, 07.12.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

I CRNO I CRVENO-BELI SE OPROSTILI OD MOCE: Održana komemoracija povodom smrti legende Partizana – nema ko nije došao! (FOTO)

Objavljeno: 07.12.21 u 12:20

Slike koje govore više od hiljadu reči.

Prošlog petka celu Srbiju je šokirala vest da je preminuo legendarni fudbaler Partizana, Momčilo Vukotić. Popularni Moca nas je napustio u 72. godini života, nakon teške borbe sa rakom glasnih žica.

U Skupštini grada Beograda, održana je komemoracija u njegovu čast. Na komemoraciji su prisustvovali njegovi prijatelji, članovi porodice, rukovodstvo Partizana kao i mnogi drugi koji su poštovali ono što je Moca radio tokom života.

Momcilo Moca Vukotic-Komemoracija Skupstina grada
Beograd, 07.12.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Pored proslavljenih fudbalera Partizana, među okupljenima je bilo i nekoliko legenda Crvene zvezde, kao što su Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić i Boško Đurovski.

Čuvenom Moci je celo Zvezdino rukovodstvo odalo počast, u prvim redovima su sedeli predsednik crveno-belih Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić kao i sportski direktor Mitar Mrkela.

Popularni ‘Moca’ bio je legenda kluba iz Humske, dugo godina je držao rekord sa najviše odigranih utakmica u dresu Partizana, sve dok ga nije prestigao Saša Ilić. Vukotić je u dva navrata igrao za beogradske crno-bele, prvo od 1968. do 1978. godine, a potom i od 1979. do 1984. godine. Za crno-bele je odigrao 791 utakmicu i postigao 339 golova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter