0
Evropske lige

Luka Jovic Srbija v Luksemburg - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd, 04.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PA DA LI JE MOGUĆE DA SE OVO DESILO?: Španski mediji hvale Luku Jovića – ‘On je dobar igrač, preporodio se’

Objavljeno: 05.12.21 u 18:33

U okviru 16. kola španskog prvenstva, fudbaleri Real Madrida ostvarili su novu pobedu, pošto su savladali Real Sosijedad u gostima rezultatom 0:2.

Već u 17. minutu, teren je zbog povrede napustio Karim Benzema, a Karlo Anćeloti je odlučio da u igru ubaci srpskog reprezentativca Luku Jovića. Mladi napadač je tu šansu iskoristio na najbolji mogući način. On je upisao prvo asistenciju, a potom je postigao odlučujući gol za Real, i na taj način stavio tačku na ovu utakmicu.

Španski mediji su često prozivali Srbina, sve do sinoć, kada su prvi put na njegov račun upitili lepe reči.

‘Marka’ je kratko i jasno napisala u naslovu: ‘Da, Luka Jović je dobar igrač‘.

– To niko nije znao posle dve godine u Madridu, jer mu niko nije dao dve prilike zaredom. Sve je dobro uradio sa loptom – i asistirao je Vinisijusu i postigao drugi gol. Nije Karim, naravno, ali se čini da je više nego profitabilan igrač – piše čuveni španski list i potom dodaje:

– Bez Karimove povrede verovatno nikada ne bismo znali da Luka Jović može da igra fudbal. Srbin je ušao u 17. minutu i bio jedan od najboljih u Real Madridu.

I madridski ‘As’ je pohvalio srpskog fudbalera.

– Srbin je zamenio povređenog Benzemu, poklonio gol, postigao još jedan i preporodio se. Odličan meč Militaoa i Vinisijusa. U noći kada je Anćeloti izgubio Benzemu, uskrsnuo je Jović, koji je asistirao, postigao gol, bio sjajan i pozadi i napred. Ta „nepostojeća“ klupa presudila je na Anoeti. I ne samo zbog srpskog napadača. Kamavinga je takođe pomogao da se obezbedi pobeda kada je Ančeloti odlučio da sačuva Kazemira za derbi – stoji u tekstu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter