1
ATP

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

NOVAK OTKRIO ŠTA JE POTREBNO SRBIJI DA PONOVO OSVOJI DEJVIS KUP: ‘Moramo to da unapredimo, inače će sve izgledati kao penjanje na Mont Everest’

Objavljeno: 04.12.21 u 09:48

‘Cilj je uvek da se ode daleko u ovom takmičenju jer nam je svima stalo kad igramo za naš tim i naciju.’

Teniska reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa. Hrvati su slavili sa 2:1 u pobedama, a jedini bod Srbiji doneo je Novak Đoković. Naša selekcija je poražena u odlučujućem dubl meču, a po završetku polufinala oglasio se ‘prvi reket sveta’.

-Sezona je za mene danas završena, neću da žalim ni za jednim turnirom koji sam odigrao posle datuma koje ste pomenuli. Dajem sve od sebe, kao i uvek, za nacionalni tim. Dodatna je važnost i značaj kada su svi uključeni. Nažalost, to nije bio slučaj. Jedna pobeda u singlu nije dovoljna. Ovakva vrsta takmičenja je okrutna na neki način jer zahteva od vas da pobedite svaki meč koji igrate, i setovi se računaju – rekao je Novak.

PROČITAJTE JOŠ: POBEDA NA OTVARANJU SVETSKOG PRVENSTVA: ‘Energija i dobra odbrana su nam donele rezultat’

-Dobili smo još jednu priliku kao jedna od dve najboljeg drugoplasirane selekcije. Danas nismo imali sreće. To je sport. Šta možemo? Ne kajem se ni za šta u životu. Pokušavam da izvučem pouke posebno u teškim trenucima. Koliko god bolelo, to su obično najveće prilike za jačanje, rast, razvoj, da se postane još bolji čovek i igrač. Nadam se da ćemo naučiti nešto iz svega ovoga. Postoji mnogo stvari koje možemo naučiti pojedinačno i kao tim. Cilj je uvek da se ode daleko u Dejvis kupu jer nam je svima stalo kad igramo za naš tim i naciju.

Nole je objasnio šta je potrebno Srbiji kako bi ponovo osvojila Dejvis kup.

-Izašli smo na terenu sa verom da možemo da uspemo. Zašto bismo izlazili na teren ako bismo izlazili sa belom zastavom? Viktor je spomenuo, znali smo da će ovo biti najteži meč za nas. Znali smo da nismo favoriti u dublu jer smo igrali protiv najboljih na svetu, dva momka koji stalno igraju zajedno, znaju se dobro. Oni su specijalisti za dubl. Na to se fokusiraju. Mi nismo mnogo igrali dubl. Da bismo osvojili Dejvis kup moramo da imamo više dubl igrača, moramo da imamo dubl tim, inače će biti veoma teško. Oni tačno znaju gde će loptica da ide, ko izlazi, ko pokriva. Stalno vrše pritisak. To je što je, pokušali smo. Nije uspelo. Definitivno treba da unapredimo dubl deo našeg tima. Moramo da imamo dubl koji stalno igra zajedno. Inače, to će biti kao penjanje na Mont Everest –  istakao je Novak.

 

0
0

1 Komentara

  1. Tebi Novače, ljiški zete svaka čast a i tebi Nikola Jokiću skidam kapu, ova naša zemlja je trenutna iluzija, koja će nadam se ubrzo preboljeti ove pošasti,,,,Ima pameti, ali nije ravnomerno raspoređena,,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter