0
Ostali sportovi

Uros Bregar Handball match Serbia - Slovakia, Srbija - Slovacka Belgrade, Serbia on April 21, 2021. 21.4.2021. April 21. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

POBEDA NA OTVARANJU SVETSKOG PRVENSTVA: ‘Energija i dobra odbrana su nam donele rezultat’

Objavljeno: 04.12.21 u 09:22

Odličan start na prestižnom takmičenju!

Rukometašice Srbije su u prvoj utakmici na Svetskom šampionatu u Španiji savladale Poljsku rezultatom 25:21 (16:13) i tako upisale važne prve bodove na startu takmičenja.

Srbija otvara utakmicu pogotkom Anđele Janjušević u 4. minutu. Naše devojke su preuzele inicijativu stekle prednost ubrzo po početku utakmice koju su održavali do isteka prvih 30 minuta. Čvrsta odbrana naše ekipe uz nekoliko stativa protivničke ekipe rezultiralo sa samo dva gola Poljske u uvodnih 10 minuta, pa je Srbija povela sa 5:2.

Poljakinje su iskoristile igrača više i sa dva vezana pogotka smanjile na 5:4, a čim se postigla igračka ravnosteža na terenu Srbija je nastavila da niže golove i prvi put stiče prednost od 4 gola 9:5 sredinom poluvremena, što je i bila najveća prednost u prvom delu igre.

Priliku za prvi nastup na Svetskom prvenstvu dobila je Aleksandra Stamenić, a debitantske nastupe u seniorskom nacionalnom dresu mlade Nataša Lovrić i Tamara Kocić. Krajem poluvremena u igru je ušla i Kristina Liščević, čiji je nastup bio pod znakom pitanja usled povrede.

Janjušević je bila izuzetno raspoložena u prvom delu igre pa se do kraja poluvremena pet puta upisala u strelce. Srbija je sa 16:13 otišla na odmor.

Naše devojke odlično startuju u drugom poluvremenu. Sa tri vezana pogotka stiču prednost od 19:13, a debitantkinja Nataša Lovrić postiže svoj prvi pogodak.

Međutim Poljska uzvraća sa tri gola i smanjuje rezultat na 19:16. Poljakinje su u nastavku zaigrale bolje pa od minusa od 6 golova u 45. minutu stižu do gola zaostatka – 20:19.

Pad koncentracije u redovima naše selekcije Poljska je iskoristila u potpunosti za smanjenje prednosti, ali ne i za preokret. Vratile su se naše devojke u finišu meča i minut i po pre isteka utakmice stigle do 25:21.

Najefikasnije u našem timu su bile Anđela JAnjušević sa 7 i Jovana Stoiljković sa 6 golova.

Nakon dana odmora, Srbija će u nedelju, 5. decembra igrati drugi susret na šampionatu i to protiv selekcije Kameruna koji je Rusija u prvom kolu savladala sa 40:18. Meč je na programu u 20:30 časova. Istog dana u okviru grupe B od 18:00 časova sastaju se Poljska i Rusija.

-Mislim da smo u prvih deset minuta utakmice demonstrirali baš dobru energiju, a to nam je bio i plan – da odigramo dobro u odbrani. Znali smo da će nam to biti ključna stvar za uspešan rezultat. U prvom poluvremenu smo promašili iz nekih izglednih situacija, a mislim da je razlika na poluvremenu mogla da bude i veća. Na kraju je iznosila samo tri gola. U drugom poluvremenu imali smo pad oko 40. minuta koji ne bi smeo da se događa. Veoma mi je drago da smo se opet vratili, odradili to do kraja i odigrali dobro – rekao je selektor Uroš Bregar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter