0
Evropske lige

(191127) -- TURIN, Nov. 27, 2019 (Xinhua) -- FC Juventus' players celebrate their goal during the UEFA Champions League Group D match between FC Juventus and Atletico Madrid in Turin, Italy, Nov. 26, 2019. (Photo by Federico Tardito/Xinhua)

ŠOK U ITALIJI: Juventusu preti oduzimanje titula i izbacivanje u Seriju B!

Objavljeno: 29.11.21 u 18:16

Crno-beli su u velikom problemu!

Navijači ‘Stare dame‘ ozbiljno strahuju zbog glasina koje stižu iz Italije. Italijansko udruženje za zaštitu prava potrošača (CODACONS) iznelo je tvrdnju koja je šokirala fudbalski svet. Juventus preti oduzimanje titula, ali i izbacivanje u Seriju B. Trenutno je u toku sprovođenje finansijske o poslovanju kluba.

Sumnja se da su funkcioneri Juvea lažno prikazivali finansijske podatke. Italijansko udruženje za zaštitu prava potrošača sarađuje sa Olimpijskim komitetom Italije. Predsednik Marko Donzeli je govorio o istrazi.

-Optužbe su veoma ozbiljne i bacaju veliku senu na prethodne šampionate posebno ako se u obzir uzme dominacija koju je Juventus imao i koja je okončana tek prošle godine –  rekao je Donzeli.

PROČITAJTE JOŠ: ODRŽANA VANDREDNA SEDNICA SKUPŠTINE FSS: Usvojen novi Statut, a stigle i pohvale UEFA! (VIDEO)

-Ako je Juventus na nedozvoljen način stekao finansijsku nadmoć nad drugim rivalima, ovakvim mutnim radnjama, onda će se u pitanje dovesti regularnost prethodnih šampionata, a kao posledicu toga imaćemo i istrage koje će morati da pokrenu država i Komitet za jednakost tržišta, a odgovorni će morati da budu kažnjeni.

PROČITAJTE JOŠ: NOVOPAZARCI IZNENADILI PROLETER: Pobeda nakon pet uzastopnih remija!

-I pored toga što će biti kažnjeni pojedinci, ni klub neće biti izuzet od kažnjavanja. Zato, a i da zaštitimo hiljade navijača, podnećemo zahtev državnom tužilaštvu da Juventus bude izbačen u Seriju B i da im se oduzmu titule osvojene pod senkom ovoh potencijalno ilegalnih operacija – zaključio je prvi čovek Olimpijskog komiteta Italije. 

Povodom aktuelne situacije  ubrzo su se oglasili funkcioneri kluba iz Torina.

Juventus obaveštava javnost da su Držano tužilaštvo i sud u Torinu pokrenuli istragu protiv kluba i njegovih bivših i sadašnjih čelnika zbog prihoda od prodaje igrača i prava oko registracije. Klub sarađuje sa istražiteljima i uveren je da će svi aspekti slučaja  pokazati da smo sve radili u skladu sa zakonom – piše u saopštenju Juventusa.

Prema tvrdnjama ‘Korijero delo sporta‘, ‘Stara dama‘ nije jedini osumnjičeni klub. Pod istragom su još Napoli, Roma, Atalanta, Đenova i Samdorija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter