0
Domaći fudbal

Fudbal Linglong Super League Season 2020-2021 FK Novi Pazar vs FK TSC Backa Topola Danko Kikovic (R) Novi Pazar City Stadium 06.04.2021. foto: Irfan Licina/Starsportphoto ©

NOVOPAZARCI IZNENADILI PROLETER: Pobeda nakon pet uzastopnih remija!

Objavljeno: 29.11.21 u 17:20

Nastavak serije dobrih rezultata!

Nakon dolaska Dragana Radojičića na klupu Novog Pazara, ekipa je značajno popravila učinak u elitnom rangu srpskog fudbala. Novi Pazar ne zna za poraz još od 15. oktobra, a nakon serije od pet uzastopnih remija, ostvarena je i prva pobeda.

Fudbaleri Novog Pazara su napravili iznenađenje! U utakmici 18. kola Superlige Srbije, savladana je ekipa Proletera iz Novog Sada. Susret na Gradskom stadionu završen je sa 2:0.

Gosti iz Novog Sada su vrlo neugodan rival. Ekipa Proletera je u prethodnom kolu savladala Voždovac, a pre reprezentativne pauze je remizirala sa Partizanom u Beogradu.

Novopazarci su sve rešili u prvom poluvremenu. U 10. minutu je viđena prva situacija koja je značajno uticala na nasatavak meča. Teren je morao da napusti Miloš Kalezić, a zamenio ga je Danko Kiković.

Bivšem fudbaleru Javora bilo je  potrebno samo devet minuta da opravda poverenje stručnog štaba. Kiković je u 19. minutu savladao iskusnog Petrića.

Konačan rezultat postavljen je samo 6 minuta kasnije. U strelce se ovog puta upisao nekadašnji vezista Čukaričkog, Stefan Dimić.

Posed lopte je procentualno prevagnuo na stranu gostujućeg tima. Ekipe su uputile identičan broj udaraca ka protivničkom golu.

Novi Pazar više nije na začelju tabele! Izabranici Dragana Radojičića su napredovali za jedno mesto, ali poseduju identičan broj bodova kao Radnički iz Kragujevca koji zauzima 16. poziciju. Novopazarce očekuje težak zadatak u 19. kolu, pošto će tim koji se bori za opstanak odmeriti snage sa prvoplasiranim Partizanom.

Ekipa Dušana Bajića je trenutno 10. na tabeli. Proleter od gornjeg dela tabele deli samo jedan bod. Tim iz Novog Sada u narednoj rundi dočekuje Metalac, 5. decembra na stadionu ‘Karađorđe‘.

U toku je poslednja utakmica 18. kola najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji. U Novom Sadu su na terenu ekipe Vojvodine i Mladosti iz Lučana.

Rezultati: 

Subota:

Radnički 1923 – Napredak 1:2

Metalac – Čukarčki 0:3

Nedelja:

Kolubara – TSC Bačka Topola 2:1

Radnički Niš – Radnik Surdulica 3:0

Crvena zvezda – Spartak Subotica 3:0

Voždovac – Partizan 0:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter