0
Evropske lige

FOTO: Pixabay

BAJERN ZAPANJEN AUGSBURGOVOM PARTIJOM: Potpuno neočekivani poraz u sred Minhena!

Objavljeno: 25.11.21 u 19:40

Odigrali su odličan meč.

Pomalo i začuđujuće kako dugogodišnji favorit Bajern iz Minhena uspe da izgubi jedan ovakav meč. Ponekad su to male razlike, ali u ovom slučaju gubitak je bio sasvim izvestan što je izazvalo mnoge spekulacije unutar klubova, ali i same Bundeslige. Augsburg je prekinuo niz od četiri pobede Bajerna u ligi, ali je tim iz Minhena dalje na vrhu tabele sa 28 bodova. Lider Bundeslige Bajern Minhen pretrpeo je šokantan poraz od 2-1 od Augsburga koji je dva puta pogodio u nizu u prvom poluvremenu i zadržao prednost nakon što je Robert Levandovski postigao gol, zabeleživši tako nezaboravnu pobedu u vrhunskom bavarskom derbiju.

Golovima Madsa Pedersena i Andre Hana u 23. i 36. minutu domaćini su poveli već u ranoj fazi meča, da bi Levandovski smanjio zaostatak u 38. minutu. Augsburg je zaradio treću pobedu u 21. utakmici Bundeslige protiv Bajerna. Borusija Dortmund, je druga sa 24 boda, nakon što je smanjila zaostatak u narednom meču protiv Štutgarta. Pobeda Augsburga donela je beg iz zone ispadanja i sada su na 15. poziciji.

Izjava trenera Bajerna Julijana Nagelsmana možda ponajbolje govori o kakvom se meču zaista radilo i koliko se ustvari mukotrpni napor celih 90 minuta isplatio.

„Ovo nije bila nezaslužena pobeda Augzburga. Razočaran sam i po prvi put kao trener Bajerna zaista frustriran“, rekao je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

Izjasnio se i o stilu igre, kao i njegovom viđenju cele utakmice:

„Nismo koristili veliki prostor koji smo imali u prvom poluvremenu. Grešili smo u posedu. Imali smo prednost na sredini terena, ali je nismo iskoristili“.

Covid i karantin kao posebni izazovi današnjeg sporta

Znamo, a i svakodnevno osećamo koliko je novo pandemijsko vreme donelo dodatnu destabilizaciju sporta, a ponajviše fudbala. Na kraju kvalitet samog fudbala, on je oštećen, odnosno gledaoci širom sveta. Pa tako posetite spisak kladionica u Srbiji i otkrijte svu ponudu i opcije klađenja iz udobnosti vašeg doma.

Tomas Miler je odigrao svoju 600. utakmicu za Bajern u svim takmičenjima, ali su im kroz karantin zbog COVID-19 nedostajala tri igrača, uključujući veznjaka Džošuu Kimika koji je ponovo odsutan nedelju dana nakon kontakta sa zaraženom osobom. Još uvek su imali više od 75% poseda na početku, ali ih je Augsburg uhvatio nespremnim, jakim udarcem kada je Pedersen pogodio nisko za svoj prvi gol u Bundesligi.

FOTO: Pixabay

Pregled i preokreti u igri

Pošto se Bajern, koji sledeće nedelje gostuje Dinamu Kijevu u Ligi šampiona, bori da stvori šanse, Augsburg je ponovo pogodio. Marsel Sabicer iz Bajerna je izgubio posed na svojoj polovini, a Han se popeo iznad odbrane i glavom postigao savršen pogodak.

Slavlje domaćih navijača je prigušeno dva minuta kasnije kada je najbolji strelac Bundeslige Levandovski postigao svoj 14. ligaški gol na asistenciju Milera i smanjio zaostatak.

Ali Augsburg je ostao disciplinovan u odbrani nakon prekida i izgledao je sigurno dok se branio od pritiska Bajerna.

Gosti nisu imali mnogo šansi uprkos tome što su dominirali u posedu, ali su se približili kada je šut Alfonsa Dejvisa u 73. proleteo tik pored stative pre nego što je golman Augsburga Rafal Gikevic potom odbio udarac Levandovskog iz neposredne blizine.

Bajern na putu ka još jednoj tituli u Bundesligi

Posle samo 11 utakmica, Bajern Minhen se već približava rekordnoj 10. uzastopnoj tituli u Bundesligi. Ostaju još 23 utakmice, ali nedostatak realnih rivala znači da se ovosezonska trka za titulu vodi u povorci jednog tima.

„Dortmund je ponovo izgubio, sada možemo da počnemo da brišemo prašinu sa šampionskog trofeja“, rekao je bivši predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige za list Bild.

Bajern je pobedio trećeplasirani Frajburg sa 2-1 pre nego što je drugoplasirana Borusija Dortmund izgubila od Lajpciga sa 2-1. Lajpcig je bio najbliži protivnik Bajerna prošle sezone, ali nije isto otkako su trener Julijan Nagelsman, kapiten Marsel Sabicer i defanzivac Dajot Upamekano otišli u Bajern.

Bajern ima samo jedan poraz u ligi, pomalo nesrećni promašaj kod kuće od Ajntrahta iz Frankfurta, dok je malo verovatno da će se poraz u nemačkom Kupu od Borusije Menhengladbah ponoviti sa 5-0. Poraz Dortmunda u Lajpcigu bio je treći u ligi pod novim trenerom Markom Rouzom.

Teško je videti kako njegova ekipa može da se nosi sa trajnim izazovom, čak i ako bi napadač Erling Haland ostao u formi cele sezone. Tim se mučio bez njega. Rumenige je priznao da još jedna ligaška titula za Bajern „nije baš uzbudljiva“, ali da je njihov posao da i dalje budu šampioni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter