0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka Basketball ABA season 2020-2021 Mega v Buducnost (Podgorica) Nikola Miskovic (R) Willie Reed (L) Beograd, 20.12.2020. foto: Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

JEDAN OD NAŠIH NAJVEĆIH TALENATA SE VRATIO NA JADRAN: Veliko pojačanje u Podgorici, stigao igrač kog su ‘jurili’ Zvezda i Partizan!

Objavljeno: 22.11.21 u 09:22

Talentovani košarkaš se vratio u regionalnu košarku.

Košarkaški klub Podgorica u nastavku sezone će biti jači za Nikolu Mišković (209cm, 1999)! Novi član kluba uz crnogorske prestonice mladi krilni košarkaš, kojem je predviđana i NBA budućnost i za kog su svojevremeno interesovanje pokazivali beogradski večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan.

Mišković je krajem septembra nakon četiri godine napustio Megu, pojačao Arku iz Gdinje, ali je brzo sporazumno raskinuo saradnju i odlučio da pojača redove crnogorskog tima. Prošle sezone je u Megi na parketu prosečno provodio 13.9 minuta i za to vreme beležio pet poena i 1.9 skokova.

Mladi krilni košarkaš je pažnju na sebe skrenuo nastupima u dresu reprezentacije do 18 godina, kada je na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj (2017. godine) vodio Srbiju do zlata. U finalu je protiv vršnjaka iz Španije postigao 23 poena, te je na kraju proglašen i najkorisnijim igračem turnira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK PODGORICA (@kkpodgorica)

Prvi profesionalni ugovor u karijeri potpisao je krajem januara 2017. godine, kada se obavezao na vernost Megi. Posle kaljenja u Beovuku 72, za Megu je u ABA ligi debitovao u martu 2018. godine. Upisao je 65 nastupa u regionalnom šampionatu, uz prosek od 8,8 poena po utakmici. Najbolju partiju pružio je protiv Partizana u sezoni 2018/19, kada je ubacio čak 30 poena.

Nikola je, inače, sin proslavljenog košarkaša Crvene zvezde Dejana, koji je 1998. bio i šampion Jugoslavije kao igrač kluba sa Malog Kalemegdana. Priliku za debi, Nikola će imati 4. decembra u meču crnogorsko prvenstva kada u derbiju njegov tim gostuje Studentskom centru, a sredinom narednog meseca na programu je i novi balon ABA 2 lige.

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter