0
Košarka

FOTO: Streetball 3X3 elite

KO BI REKAO DA TO U BEOGRADU NIJE BIO FIBA 3X3 MASTERS: Basketaši Uba na krilima MVP Brankovića osvojili novi trofej u spektaklu (FOTO)

Objavljeno: 15.11.21 u 20:51

Srbija je zemlja basketa, što se videlo i na fenomenalnom „Streetball 3X3 elite“ turniru koji je održan ove nedelje.

Udarili su svetski šampioni na svetske šampione, igrači velikog 3X3 iskustva i mnogih uspeha pogotovo iz timova Ub i Pirot, a upravo su se te dve ekipe našle među tri najbolje.

FOTO: Streetball 3X3 elite

Trofej je odneo prvi favorit, jedna od najboljih basket ekipa sveta – Ub, koji je u međunarodnom finalu porazio ruski Inamino.

Poznata domaća basketaška organizacija BUBU udruženje već godinama radi na popularizaciji ovog sporta u našoj zemlji, a od 12. do 14. novembra odigrano je mnoštvo zanimljivih mečeva u okviru tržnog centra „Galerija“ čiji je deo potpuno pretvoren u mesto za 3X3 sport.

FOTO: Streetball 3X3 elite

Takmičenje je otpočelo još u petak turnirom za košarkaše u kolicima, a učestvovali su Mega, Despot, Singidunum i Crvena zvezda. Pobedu je odneo Singidunum kojem je i pripala novčana nagrada, a dan kasnije počeo je glavni turnir.

Subota je bila rezervisana za grupnu fazu u kojoj je učestvovalo 12 ekipa, da bi nedelja bila nokaut faza i finalni deo takmičenja. Treće mesto je pripalo Pirotu, timu sačinjenom od bivših članova Zemun 3X3 i nekadašnjih prvaka sveta, dok je drugi bio ruski Inanomo, a prvi već pomenuti Ub, trenutno druga rangirana ekipa na planeti.

FOTO: Streetball 3X3 elite

Marko Branković iz Uba je bio i MVP turnira kao i član najbolje petorke u kojoj su još bili Bjelica iz Pirota i Pavlov iz Inanoma.

Sem novčane nagrade koja je pripala Ubu, ta ekipa je dobila i specijalnu pozivnicu za FIBA internacionalni turnir koji će se igrati sledeće godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter