0
ATP

FOTO: YouTube screenshot

KASPER RUD NAKON PORAZA OD ĐOKOVIĆA: ‘Bilo je uzbudljivih razmena! Priredili smo dobar meč’ (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.21 u 19:37

Novak je bio siguran na startu takmičenja!

‘Prvi reket sveta’, Novak Đoković, savladao je Kaspera Ruda na startu završnog ATP mastersa u Torinu. Đoković je slavio sa 7:6, 6:2.

Osmi igrač na ATP listi se oglasio nakon poraza. Kasper smatra da je publika posmatrala uzbudljiv duel.

-Bio je zanimljiv i uzbudljiv set. Bilo je uzbudljivih razmena. Iskreno, gledao sam Novaka kako igra bolji tenis nego u tom prvom setu. I ja sam se u drugim prilikama bolje osećao na terenu, ali smo priredili dobar meč – kazao je Norvežanin.

PROČITAJTE JOŠ: BIVŠI TRENER CRVENE ZVEZDE VERUJE U USPEH ‘ZBORNAJE’: ‘Srbija je u nedelju mogla, a vi ne možete? Izgubljena je bitka, ali ne i rat’

-Nije bilo lako. Bio je to prvi meč i on je sigurno bio nervozan. Ne znam. Ja svakako jesam. Prvi put sam igrao na ovom turniru, ali mislim da sam imao dobar početak. On izuzetno dobro čita igru. Dobro se postavlja, vrlo je brz. U ključnim poenima podiže nivo igre, i zbog toga je prvi na svetu. Videli ste i sada. Imao sam 4:3 u tajbrejku, a onda je on odigrao odlična četiri poena. U drugom nisam imao sreće na početku. On je odmah napravio brejk. Nije bilo toliko zanimljivo kao u prvom. Ali celokupno gledano, dobar prvi meč za mene – rekao je Kasper.

Uslovi za igru su vrlo specifični i često se govori o njima tokom prethodnih dana.

-Servis pokazuje koliko su uslovi za igru brzi. Ja nisam momak koji će imati mnogo aseva, ali imao sam ih danas devet i to protiv Đokovića, koji je dobar na riternu. I on je imao mnogo aseva. Kada je teren ovakav, servis je izuzetno važan.

Kasper ističe da je nervozu osetio tek pred početak meča.

-Juče nisam bio nervozan, niti danas. Ali kada sam krenuo ka terenu, nešto se desi. Sama činjenica da izlaziš iz tunela, da su reflektori upereni u tebe, muzika,osećaš da te svi gledaju. Pomalo je zastrašujuće. Posle nekoliko gemova je bilo lakše. To su normalne stvari. Pokazuju da vam je stalo. Iako je bolje kada nema nevrvoze, vaše telo pokazuje da vam znači – zaključio je Rud.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter