0
Fudbal

Fudbal Soccer Preparations for World Cup 2014 Croatia v Mali Mario Mandzukic (L) celebrate with team mates Ivan Rakitic and Ognjen Vukojevic (R) Osijek, 05.31.2014 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

RUSIJA SE SAMOUBILA: Hrvatska obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo! (VIDEO)

Objavljeno: 14.11.21 u 17:10

Rusi sami sebe pobedili.

Aktuelni svetski vicešampion Hrvatska izborila je direktan plasman na Mundijal pobedom u odlučujućem meču protiv Rusije 1:0 u derbiju kvalifikacione grupe H odigranom na splitskom „Poljudu“.

Hrvati su krenuli ofanzivno od prvog minuta, na krilima svojih navijača, koji su danas ispunili zdanje stadiona u Splitu.

Prvu šansu imao je Andrej Kramarić, čiji je udarac zaustavio golman Safonov.

Dva odlična pokušaja imao je Marcelo Brozović, koji je bio najbliži golu, ali je njegov najbolji udarac završio za malo pored stative.

Pokušao je u 35. minutu i Perišić, ali promene i dalje nije bilo. Rusi su se uglavnom branili i nisu ozbiljnije ugrozili gol Iva Grbića. Već u prvim minutima nastavka Hrvatska je zapretila preko Pašalića, ali je njegov udarac glavom osujetio ovog popodneva sjajni Safonov.

Selektor Rusije je na pola sata pre kraja izvršio trostruku izmenu, a upros posedu lopte na strani domaćina gosti su se oslobađali i bili blizi vođstva u 71. minutu. Pokušao je Karavaev, ali je Grbić zaustavio udarac u dalji ugao.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je na 15 minuta pre kraja ubacio Marka Livaju i Josipa Brekala umesto Pašalića i Juranovića, nameran da krene na sve ili ništa.

Trenutak odluke dogodio se u 81. minutu kada je iskusni štoper Antalije Fedor Kudrijašov na nesrećan način postigao autogol i omogućio Hrvatima pobedu i direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Iskusni štoper je posle centaršuta sa leve strane neshvatljivo naleteo na loptu i zatresao sopstvenu mrežu izazvavši veliku euforiju na terenu i tribinama „Poljuda.

Najbolju priliku za izjednačenje Rusija je propustila u drugom minutu nadoknade kada je Barinov šutirao preko gola.

Hrvatska je ovom pobedom prestigla Rusiju i sa bodom više zacementirala lidersku poziciju i plasman na Mundijal u Katar, dok će gosti morati da svoju šansu traže preko baraža na proleće.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter