0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

KJELINI PODRŽAO NEUSPELI PROJEKAT: ‘Budućnost fudbala je u Superligi! Amerikanci su majstori za ovakve stvari’

Objavljeno: 10.11.21 u 21:36

‘Sportisti našeg nivoa, ali i navijači, žele da vide više utakmica na evropskom nivou’.

Evropska Superliga je pokrenuta u aprilu ove godine, ali se ‘raspala’ u period od 48 sati. Neuspeli pokušaj je zaustavljen pod velikim pritiskom navijača i ljubitelja fudbala širom planete. Cilj takmičenja je bio jasan – da odvoji klubove od Lige šampiona. Planirano je da u novom takmičenju učestvuje 20 ekipa. Čak 15 mesta bi bilo rezervisano za klubove iz pet najbogatijih liga, a ostali bi se borili za svoje mesto u ‘eliti’.

Neuspeli pokušaj je podržao reprezentativac Italije, Đorđo Kjelini.

-Razgovarao sam o tome poslednjih godina s predsednikom… Budućnost fudbala sve više ide ka evropskom pristupu u odnosu na nacionalne lige. Uz svo poštovanje, fudbaler Juventusa želi da igra te utakmice. Sportisti našeg nivoa, ali i navijači, žele da vide više utakmica na evropskom nivou. Stigli smo do tačke bez povratka – kazao je Kjelini u intervjuu za DAZN.

PROČITAJTE JOŠ: MAREJ PODSETIO NA NAJBOLJE DANE: Endi savladao prvog nosioca i plasirao se u četvrtfinale!

-Institucije, klubovi i igrači moraju da se sastanu i reformišu kalendar i stvore nova takmičenja kako bi ponovo pokrenuli ovaj sport, koji je i dalje najlepši na svetu, ali može da se unapredi .U SAD, koji su majstori za ovakve stvari, napravili su Superlige u svakom sportu.

Kjelini smatra da je potrebno smanjiti broj učesnika u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju u Italiji.

-U Seriji A bi trebalo da imamo 18 timova. Mogli bismo čak i da se vratimo na 16, ali mislim da je 18 pravi broj kako bismo ponovo podigli konkurentnost i dali više prostora utakmicama na evropskom nivou. Svet ide napred i ne smemo iskuljučiti promene. Mislim da je od suštinskog značaja pronaći ljude koji mogu zajedno da razgovaraju o tome kako unaprediti fudbal. Trenutno nema dijaloga i ide se ka neodrživoj situaciji za sve nas. To čak i navijači mogu da osete – istakao je kapiten crno-belih iz Torina. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter