0
Ostali sportovi

FOTO: SSS

KRAJ TAKMIČENJA ZA SRPSKOG REPREZENTATIVCA: Mikec stao u polufinalu!

Objavljeno: 06.11.21 u 21:20

Damir se u ukupnom plasmanu nalazi  na deobi sedmog i osmog mesta.

Damir Mikec se nije plasirao u finalnu grupu pojedinačnog takmičenja vazdušnim pištoljem na Kupu predsednika ISSF u Vroclavu. Srpski reprezentativac, koji je u petak osvojio bronzu u miks takmičenju, je individualno nadmetanje završio na četvrtoj poziciji u polufinalnoj grupi. U ukupnom plasmanu nalazi se na deobi sedmog i osmog mesta.

Posle sedme pozicije u jučerašnjim kvalifikacijama, olimpijski vicešampion se danas takmičio u
polufinalnoj Grupi A, sa Nemcem Kristijanom Rajcom,Indijcem Šaudarijem Saurabom i Ukrajincem Pavlom Korostilovim.

Nije dobro startovao, a u eksperimentalnom formatu koji se primenjuje u Vroclavu nema mnogo prostora za ispravke. Polufinale se sastoji od deset serija, a već posle pet četvrtoplasirani ispada.
Rezultati u krugovima se pretvaraju u poene. U prvoj fazi polufinala strelac sa najboljim hicem u
seriji dobija četiri, drugoplasirani tri, trećeplasirani dva i najlošiji jedan poen.

Posle pet hitaca Mikec je imao devet poena, Korostilov 12, a Rajc i Saurab po 13. Naš strelac je
tako kao četvrtoplasirani završio polufinale. U narednih pet serija (u kojima se dele 3,2 i 1 poen)
Korostilov se nije pomerio sa trećeg mesta. Pobednik grupe Rajc, koji je u deset hitaca skupio 25 poena, i drugoplasirani Saurab, sa 21 poenom, prošli su u finalnu grupu.

Mikec i Slovak Tuzinski, koji je bio četvrti u B grupi, su podelili sedmu i osmu poziciju. Naš reprezentativac je u petak u paru sa Anom Korakaki (Grčka) osvojio bronzano odličje u nadmetanju mešovitih parova.

U nedelju startuju preostali predstavnici Srbije u Vroclavu, Andrea Arsović i Milenko Sebić. Njih sutra očekuju pojedinačne kvalifikacije u trostavu. U ovoj disciplini se eksperimentalna pravila primenjuju u kvalifikacijama. U prvoj fazi svih 12 učesnika u disciplini pucaju tri puta po 20 metaka, a deset najboljih prolazi u drugi deo kvalifikacija. U drugoj fazi se kreće od nule, takmičare očekuju nove tri serije od po 20 metaka u svakom stavu, a osam najboljih ide u finale.

Zbog promene formata i pauza između faza, kvalifikacije će trajati duže nego obično. Program u 12.30 otvaraju muškarci, a kvalfikacije će se završiti oko 20 časova, kada će biti stavljena tačka
na drugu fazu nadmetanja za dame. Finala, koja će biti održana po zvaničnom formatu, su u utorak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter