0
Evropske lige

BELGRADE, SERBIA - NOVEMBER - 06: Head coach Mauricio Pochettino of Tottenham Hotspur waves to the Crvena Zvezda fans after the UEFA Champions League group B match between Crvena Zvezda and Tottenham Hotspur at Rajko Mitic Stadium on November 6, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

SADA JE SVE JASNIJE: Poketino otkrio zbog čega je zamenio Mesija na poluvremenu!

Objavljeno: 30.10.21 u 08:53

PSŽ je savladao aktuelnog šampiona Francuske!

U okviru 12. kola Lige 1, publika je u prestonici Francuske imala priliku da posmatra duel aktuelnog šampiona i vicešampiona ove zemlje. Pari Sen Žermen je ugostio ekipu Lila na ‘Parku Prinčeva‘. Utakmica je završena rezultatom 2:1, a domaćin je do pobede stigao nakon velikog preokreta.

Vođstvo Lilu doneo je mladi David Džonatan! Član nacionalnog tima Kanade je savladao Đanluiđija Donarumu u 31. minutu igre. U ulozi asistenta našao se iskusni napadač Burak Jilmaz.

Mnoge je iznenadila odluka trenera Maurisija Poketina da na poluvremenu iz igre izvede Lionela Mesija. Legendarnog Argentinca je zamenio njegov sunarodnik Mauro Ikardi.

Pari Sen Žermen je uspeo da dođe do veliko preokreta u nastavku. Igrao se 74. minut kada je Markinjos iskoristio asistenciju Anhela Di Marije i zatresao protivničku mrežu.

Konačan rezultat postavljen je u 88. minutu. Di Marija se u finišu meča upisao u strelce i doneo važan trijumf izabranicima trenera Poketina.

Stručnjak se nakon meča obratio novinarima i objasnio je zbog čega je na poluvremenu iz igre izveo Lionela Mesija. 

Mesi je imao povredu i morali smo da sačekamo. Pričali smo sa doktorom i rekli smo da je bolje da Leo ne igra u drugom poluvremenu, da to bude mera opreza. Nije mogao da nastavi, ali nije u pitanju veliki problem. Biće spreman za sledeću utakmicu – rekao je Maurisio.

Fudbal Football UEFA Champions League Group B season 2019/2020-Tottenham Hotspurs press & training-head coach Mauricio Pochettino
Beograd, 05.11.2019..
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

-Ne mislim da nam je nedostatak napadača u provm poluvremenu bio problem. Jednostavno, Lil nas veoma dobro poznaje. Nismo ‘hranili’ loptama naše napadače i nismo uspostavili kontrolu nad utakmicom. Ne bih rekao da pozicija jednog igrača pravi tako velike razlike – izjavio je šef stručnog štaba Pari Sen Žermena. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter