0
Evropske lige

FOTO: Screenshot/Sportklub

MATIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO DA JE PRAVA SRBENDA: Ponovo nije nosio cvet maka na grudima – ovako je to objasnio Englezima!

Objavljeno: 30.10.21 u 21:29

Odbio je da učestvuje u „Nedelji sećanja“ i ove godine.

Ovog vikenda na utakmicama Premijer lige nose se bedževi u obliku cveta maka – što je simbol koji podseća na žrtve Prvog svetskog rata. Ipak ovim gestom, odaje se počast britanskim vojnicima koji su stradali u nekoliko ratova, ali i pripadnicima NATO snaga tokom akcija na Kosovu i Metohiji, Bosni i Hercegovini, itd…

Nemanja Matic reprezentacija press 3.9.2019. Beograd, Srbija (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Nemanja Matić već nekoliko sezona odbija da nosi ovaj simbol, pa ni u duelu sa Totenhemom nismo videli simbol cveta maka na njegovim grudima. Srpski fudbaler je još 2018. godine, kada je saznao šta zapravo znači ovaj simbol, istakao da ga neće nositi na svom dresu.

U potpunosti razumem zašto ljudi nose cvet maka, veoma poštujem svačije pravo da to čini i imam potpunu simpatiju za one koji su izgubili voljene ljude u konfliktima. Ipak, za mene je to samo podsećanje na napad koji sam osetio lično kao dečak, uplašeni 12-godišnjak koji je živeo u Vrelu, jer je tada moja država uništena tokom bombardovanja Srbije 1999. Iako sam ranije nosio ovaj simbol, sada osećam da mi nošenje cveta maka nije primereno, bile su Matićeve reči tada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter